LMP: a hulladékszállítás lehet a rezsicsökkentés újabb áldozata

Budapest, 2014. július 30., szerda (MTI) – Az LMP szerint a hulladékszállítás lehet a rezsicsökkentés "újabb áldozata", mert az intézkedés következtében sok hulladékkezelő, illetve hulladékszállítást végző cég csak veszteséggel képes gazdálkodni – mondta szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján Gerstmár Ferenc.

 

    Az ellenzéki párt elnökségi tagja felhívta a figyelmet, hogy még a Vidékfejlesztési Minisztérium különített el forrásokat a veszteségek kompenzálására, amit később a duplájára, több mint egymilliárd forintra emeltek, de az érintett cégek ennél tízszer nagyobb összegre nyújtották be igényüket.  Az önkormányzatoknak nincsenek forrásaik arra, hogy a saját tulajdonukban álló cégek veszteségeit pótolják – tette hozzá.

    Gerstmár Ferenc azt mondta, az LMP a hulladékkibocsátás csökkentését és a szennyező fizet elvének érvényesítését szeretné elérni, miközben a jelenlegi szabályozás inkább a hulladékmennyiség növelésére ösztönöz. Támogatandó célnak tartják, hogy a rezsiköltségeket egyensúlyba hozzák a jövedelmekkel, de a rezsicsökkentés mostani formája az LMP szerint nem volt végiggondolva.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.