Kutyák versenye jó érzésekkel

Egy szépen teljesített akadályugrás

Hogyan képes több mint hetven kutya és gazdáik békésen, együttműködve, jól szórakozva együtt tölteni egy egész napot? Ráadásul tisztaságot hagyva maguk után?! Képtelenség? Nagyon nem az!

Május 21-én a Debreceni Agility Szabadidősport Egyesület (DASZE) szervezésében a Zákány utcai sportuszoda mögötti füves területen zajlott a XII. Hajdú DASZE Kupa, agility kutya ügyességi sportverseny.

Minden adott volt a rendezvény sikeréhez. Csodás idő, színvonalas verseny, remek szervezés, nagyszámú érdeklődő.

Hetvenhárom versenyző páros indult (kutya-gazda) a kezdőtől a profikig különböző fajtájú (keverék és mentett kutyusok is) versenyeztek gazdáikkal. A gazdik között több gyermek is volt.

A kutyák és gazdáik több kategóriában indultak, kezdőtől a veteránig (hét évesnél idősebb), de külön díjat kapott a verseny leglassabb, ám hibátlan futamú párosa is.

A kutyák többek között akadályokon ugrottak, szlalomoztak, palánkra kapaszkodtak, billenő padon futottak, hajlított csőben kúsztak.

A versenyek közötti szünetekben a húsz támogató által felajánlott nyereményeket tombolasorsoláson juttatták nyertesekhez. A főnyereményt, az olaszországi hosszú hétvégét Palyik-Lukács Anett nyerte.

A sportszerűség, együttműködés, egymás tisztelete jellemezte a versenyt. Rivalizálásnak nyoma sem volt. Mindenki örült a másik sikerének, egymást bíztatták a versenyzők. Elgondolkodtató, hogy ez más sportágaknál miért nem természetes és magától értetődő?

Az ügyességi verseny mellett a rendezvény üzenete, hogy megmutassa, miként tud ennyi kutya és gazda békében, harmóniában, kulturáltan a város szívében együtt szórakozni.

Legoza Judit

Kedves Olvasónk! Ha még nem tette meg, kérjük, "lájkolja" a Diszpolgár magazint a nyitó oldal jobb oldalán! Köszönjük!

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.