Közeledik az Őszi Tárlat

illusztráció

Hajdú-Bihar képzőművészeti életének meghatározó éves seregszemléje az ’50-es évek óta minden évben megrendezett Megyei Őszi Tárlat, amelyet idén a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája és a Debreceni Művelődési Központ október 1. és 24. között rendez meg a Belvárosi Galériában (Debrecen, Kossuth u.1.). 

A tárlat nyitott, a tartalmi és tematikai sokszínűség megőrzése mellett az amatőr és hivatásos alkotók számára is bemutatkozási lehetőséget kínál. A kiállítás fontos lenyomata a megyei képzőművészet fejlődésének, változásának. A kiállításon részt vehet minden Hajdú-Bihar megyében élő amatőr és hivatásos képző- és iparművész, alkotónként - műfaji és tematikai megkötések nélkül - összesen három darab művel (érem max. 5 db), melyet kiállításra kész állapotban kell beadni (grafikákat keretezve, vagy 50x70 cm, vagy 70x100 cm üveggel ellátva, kisplasztikát nemes anyagból kivitelezve 80 cm maximális kiterjedéssel, festményeket és textileket vízszintesen max. 125 cm, függőlegesen max. 200 cm méretben). A kiállítás zsűrije a beadott sorozatokat megbonthatja.

A beadott alkotások nem lehetnek 2013. évinél régebbi művek.

A műtárgyakat szeptember 22-23-24-én 14-18 óra között lehet beadni a Debreceni Művelődési Központ Belvárosi Közösségi Házában (4024 Debrecen, Kossuth u.1.).

Az amatőr alkotók számára szeptember 25-én a zsűri tagjai szakmai konzultációt tartanak.

A zsűri alkotóközösségek számára közösségi díjat adhat ki. Az alkotásokon maradandóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, címét, a mű címét, méretét és technikáját és az alkotás évét.

Információ: hajdu@nmi.hu  Telefon: 52/ 411- 240

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.