Könyv Ferenc pápa beszédeivel

Budapest, 2014. december 10., szerda (MTI) - Ferenc pápa fiataloknak mondott beszédeit tartalmazza a magyar jezsuita rendtartomány gondozásában a napokban megjelent Ölellek benneteket! című könyv.

Tőzsér Endre, a kötet szerkesztője az MTI-nek elmondta: a 28 beszéd, illetve üzenet más-más környezetben hangzott el. Van köztük szentbeszéd, fiatalkorúak börtönében a fogvatartottaknak elmondott buzdítás, olvashatók fiatal jegyesek kérdéseire adott válaszok, papnövendékeknek vagy éppen csillagászoknak tartott előadás és ifjúsági találkozóra küldött üzenet is.

Éppen ezért a szövegek műfaja is sokféle: előre megírt szentbeszéd, kötetlen, kérdés-felelet formájú beszélgetés és lejegyzett videóüzenet is szerepel a könyvben.

A szerkesztő, aki nemcsak válogatta, hanem fordította is a szövegeket, kiemelte, hogy Ferenc pápa megválasztása óta különös figyelmet szentel a fiataloknak. Képes rá, hogy közvetlenül, egyszerűen beszéljen hozzájuk, és arra is, hogy meghallgassa őket, beszélgessen velük.

Tőzsér Endre megjegyezte, hogy Magyarországon ez az első olyan kiadvány, amely nemcsak részleteket, egy-egy gondolatot ismertet a pápa beszédeiből, hanem teljes terjedelmükben közli őket.

A könyv Ferenc pápa valamennyi fiatalokhoz intézett beszédét tartalmazza, amelyet 2013. március 13-i pápává választása és 2014. július 5. között mondott, így átfogó képet nyújt a pápa fiatalok iránt érzett szeretetéről - tette hozzá.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.