Kispályán sem voltak „kispályások” a magyarok

A magyar csapat  Fotó: Socca Hungary

Befejeződött a 2023-as esseni Socca kispályás világbajnokság. Természetesen a szervezet magyar érdekeltsége is megmérettette magát, a csapatból pedig nem hiányozhatott a debreceni kötődés sem.

Kazahsztán győzelmével, Ukrajna ezüstérmével és Mexikó harmadik helyével fejeződött be a tíznapos kispályás világbajnokság a Németországi Essenben. Az 5+1-es formációban rendezett tornán Magyarország is képviseltette magát, a magyar szervezet, a SOCCA- Kispályás Magyar Labdarúgó Szabadidő Sportszövetség debreceni alelnökével, Móré Bendegúzzal. A magyar fiúk Törökország ellen kezdtek, magabiztos 4-1-es diadallal, amelyet a népes piros-fehér-zöld szurkolóhad is extázisban ünnepelt. A folytatásban a címvédő Brazília ellen futottak gyepre a mieink, ám a dél-amerikaiak felülmúlták a magyarokat. Az egyenes kieséses szakasz kezdete előtt még egy, az Elefántcsontpart elleni, elmaradt csoportmeccs helyett vívtak Írországgal felkészülési meccset a srácok. A legjobb 16 közé jutásért pedig Szlovéniával találkoztak, ám a továbbmenetel ezúttal nem jött össze, Magyarország búcsúzott. A Debreceni Egyetem és a debreceni egyetemi sport háza táján is otthonosan mozgó alelnök, Móré Bendegúz a sportszövetségnek adott interjújában pozitívan értékelt az eredmény ellenére is:

„Maga a rendezvény fantasztikus volt. Nyilván van hiányérzetem a magyar válogatott korai búcsúja miatt, de a sport és a kispályás labdarúgás sajnos néha kegyetlen. Maga az esemény óriási élmény volt mind szakmailag, mind érzelmileg, hiszen ez volt az első világesemény, amióta alelnök vagyok.”

Mindez a rendezvény pedig méltán tükrözi, hogy a klasszikus, globálisan legnépszerűbb sportágként említhető nagypályás 11 a 11 elleni labdarúgás „kistestvére”, a kispályás foci is megállja a helyét, sőt, szükségszerűen igenis tud olyan népszerű lenni, mint közismert változata. Az esseni világversenyt követően nem áll meg a magyar Socca-élet, hiszen máris érkezik a Socca Országos Nagydöntő és Bajnokok Ligája selejtező. Június 24-25. között a cívisvárosban, az egyetemi klub, a DEAC Sporttelepén, azaz a Dóczy József utcán méretteti majd meg magát az ország huszonnégy legjobb kispályás alakulata, és majd az is eldől, ki indulhat a Bajnokok Ligája mezőnyében.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.