A kapufa átka – négygólos vereség Érden

Despotovic végig nagy kedvvel kézilabdázott  Fotó: dvsckezilabda.hu

 

A negyedik Köstner-éra első igazi értékmérője várt a DVSC-SCHAEFFLER női kézilabdacsapatára a 2019-es év első bajnokiján, Érden. A jól küzdő debreceni egylet a novemberi kupameccshez hasonlóan végig nyílt, kiélezett csatában maradt alul riválisával szemben, a játékot és a mutatott hozzáállást ugyanakkor a legcsekélyebb panasz sem érhette.

Köstner Vilmos csapatából ezúttal betegség miatt hiányzott a csapatkapitány, Vantara-Kelemen Éva, így balszélen a két Pannára (Szabó Pannára és Borgyos Pannára) hárult a megszokottnál nagyobb feladat.

Az Oguntoye-Szabó P., Despotovic, Grigel, Punko, Tóvizi, Varsányi összeállításban kezdő DVSC ezúttal sem nyitotta jól a derbit, a kulcsjátékosok sorra rontották a lövéseket, ennek megfelelően a hazai csapat könnyedén tett szert kétgólos előnyre. A debreceni támadójáték Varsányi ejtésével mutatott először életjelet, rögtön utána Anna Punko is megtalálta a rövid alsó sarkot, Szabó Panna pedig szemfüles labdalopással robogott végig a pályán, és az emberhátrányban kapus lehozatalával kísérletező érdiek kapujába dobta a vezető gólt (2-3). Despotovicnak sem kellett sok, hogy maga mögött hagyja a gyengébb kezdést, a debreceni találatokra mindkétszer Jelena Lavko válaszolt, Lassource precíz befejezése nyomán pedig újfent érdi fórt mutatott az eredményjelző (5-4).

Az a bizonyos olló tíz perc után kezdett nyílni: Jerabkova kétszer, a decemberi kontinenstornán jól teljesítő Szabó Laura egyszer volt eredményes, Köstner Vilmos pedig a háromgólos hátrányra időkéréssel reagált. Instrukciói, még ha nem is rekordsebességgel, de viszonylag gyorsan értő fülekre találtak. Lotte Grigel és Borgyos Panna is megdobta első gólját, ezzel egyre zárkóztak a hajdúságiak (10-9). Ekkor azonban ismét megrázta magát az Érd, és kisebb hibái ellenére növelni tudta előnyét. A kettőt is rontó Varsányi helyén Arany Rebeka jutott szóhoz, de Janurik eszén ő sem tudott túljárni, nem úgy Jeca Despotovic, aki nagy energiával kézilabdázott, és a szünetig háromszor mattolta a válogatott kapuvédőt.

Félidei kétgólos hátrányát a folytatásban könnyedén csökkenthette volna a debreceni gárda, ám az érdi lányokkal egyetemben az öltözőben maradtak. Így is sikerült egyre zárkózni Punko révén, ám Szabó Edina lányai idejében ébredtek. Jerabkova, majd Lavko is betalált (17-14).

Despotovic ott folytatta, ahol a szünet előtt abbahagyta, elöl és hátul is vezérnek bizonyult, ám teljesítményével bántóan egyedül maradt: Grigel, Punko és a csereként beszálló Kovács sem tudott felzárkózni mellé eredményességben, hármasuk együttesen nem kevesebb, mint tizenhétszer küldött sikertelen lövést a hazai kapura.

Ezzel együtt végig ott lebegett az esély az egyenlítésre, az esetleges fordításra, csakhogy többször is hiba csúszott a számításokba, mindemellett elmondható, hogy a Fortuna sem volt a mieinkkel, akik fél idényre is elegendő kapufát dobtak.

Ahogy közeledtünk a végéhez, úgy vált egyre nyilvánvalóbbá: bizony, ez sem az az este, ahol pontokkal a zsákban utazhatnak haza a debreceni kedvencek. A vége négygólos érdi győzelem lett, búslakodni azonban nincs idő, hiszen január 12-én újabb idegenbeli rangadót vív a DVSC-SCHAEFFLER, az évet sima budaörsi győzelemmel indító Dunaújváros otthonában.

ÉRD–DVSC SCHAEFFLER 29-25 (15-13)

Érd, játékvezetők: Felhő, Öcsi.

ÉRD: Foggea, Janurik (kapusok), Gávai, Jerabkova 6 (2), Király, Kiss N. 1, Kovacevic 2, Krpez Slezak 7, Landi, Lassource 2, Lavko 6, Schatzl Nat., Simon, Szabó L. 3 (2), Tóth G. 2. Edző: Szabó Edina.

DVSC: Oguntoye, Triffa, Szabó D. (kapusok), Arany 1, Bordás, Borgyos 1, Bulath 1, Despotovic 8, Grigel 5, Kovács A. 1 (1), Punko 3, Szabó P. 1, Tóvizi 2, Varsányi 1, Zamfirescu 1. Edző: Köstner Vilmos.

Tóth Sándor

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.