Jogsegélyszolgálatot indít az LMP földpályázatokon vesztes gazdáknak

 Budapest, 2014. január 4., szombat (MTI) - Jogsegélyszolgálatot indít az LMP azoknak a gazdáknak, akik szerint visszaélések történtek földbérleti pályázatuk elbírálásakor - közölte Lengyel Szilvia, a parlament mezőgazdasági bizottságának LMP-s tagja szombaton az MTI-vel.

 

    A politikus hivatkozik Ángyán József volt fideszes, jelenleg független országgyűlési képviselőnek az állami földek bérbeadásáról készített legújabb - a pénteki Népszabadságban ismertetett - jelentésére, amely a vidékfejlesztési tárca korábbi államtitkára szerint a különféle érdekcsoportoknak juttatott területek aránytalan és igazságtalan elosztásáról, a családi gazdálkodók háttérbe szorításáról szól.


    Lengyel Szilvia közleményében azt írta, hogy az LMP-hez sok olyan pályázó fordult, akinek állítása egybehangzik az Ángyán-jelentésben foglaltakkal: sokan meg vannak győződve arról, hogy pályázatukat politikai alapon nyilvánították vesztesnek a kormányhoz közel álló pályázók javára.


    "Az LMP mindvégig a tisztességtelen eljárás során megalázott pályázók oldalán állt" - hangsúlyozta országgyűlési képviselő, közölve: pártja most nekik indított jogsegélyszolgálatot, hogy indokolt esetben polgári peres úton támadhassák meg a haszonbérleti szerződések érvényességét. E perekkel végre pontról pontra összevethetők a nyertes és a vesztes pályázatok - tette hozzá Lengyel Szilvia.MTI 2014. január 4., szombat 16:13


Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.