Ivancsics Ilona a Havrics Galériában

Ivancsics Ilona másodszor nyit kiállítást a Havrics galériában

Ivancsics Ilona színésznő nyitja meg a Havrics Galéria szokásos őszi kiállítását; Fürst József és V. Tóth Gábor festőművészek olajképeit ajánlja az érdeklődők figyelmébe október 22-én a Malom bevásárlóközpontban lévő kiállítóhelyen (Db. Füredi út 27.).

Fürst József 1947-ben született Budapesten. A képzőművészeti főiskola elvégzése után hamar bekerült az európai vérkeringésbe, 1976-ban a potsdami biennálén három díjat is nyert. Volt kiállítása külhonban is: New Yorkban, San Franciscoban, Angliában, Hollandiában, Németországban, Franciaországban, Ausztriában és Olaszországban. Festészetével a 16. századi manierizmust idézi. Ő nem egy már létező iskolát választott, hanem teremtett egy iskolát. Végtelen türelemmel dolgozza ki felületének legapróbb részleteit is.

V. Tóth Gábor 1966-ban született Pest megyében, képezte magát grafikában, fafaragásban, ám végül az olajfestészetben találta meg a maga önkifejezési formáját. Eleinte az emberábrázolás érdekelte, újabban inkább magyar és mediterrán tájakat fest. Könnyed hangulat, dinamikus színvilág jellemzi. Művei gyakran láthatók folyóiratokban is. Nagyobb kiállításai Szegeden, Szabadszálláson, Kecskeméten, Budapesten, Törökszentmiklóson, Nagykőrösön és Debrecenben voltak.

Ivancsics Ilona a Szomszédok című tévésorozat révén vált országosan ismertté, s vált hamar nagyon népszerűvé. Szentendrén él 1987 óta. 2007-ben Száguldó Orfeum néven színházat alapított, a társulat 2010-től Ivancsics Ilona és Színtársai néven működik és játszik szerte az országban.

(A tárlatnyitón Barta Mária énekes közreműködik, a műsorközlő Erdei Sándor költő-újságíró.)

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.