A nyár vége a paradicsomdömping ideje. Nagy mennyiségben ekkora érik be a piros zöldség.
Sok kerttulajdonosnak gond, mit kezdjen a bő terméssel. Vannak, akik paradicsomsűrítményt készítenek belőle, mások feldarabolják, és a fagyasztóban tárolják, de akadnak paradicsomot paradicsommal evők is. Egy egyszerű, aránylag sok paradicsom felhasználásával készíthető italra hívnám fel a figyelmet.
Hozzávalók:
½ kg paradicsom
kis fej hagyma
2 dl víz
1 kanál olaj
kis kanálnyi bazsalikom
só, cukor
A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát meghámozzuk, kevés olajon megpirítjuk. A paradicsomgerezdeket, a hagymát (olajjal együtt), vizet, bazsalikomot, cukrot, sót összeturmixoljuk. Kancsóba öntjük. Fogyasztás előtt megkóstoljuk, és szükség szerint továbbsózzuk, -cukrozzuk.
Paradicsom alapon zöldségkoktél is készíthető. Turmixolhatunk hozzá bármilyen zöldséget (uborkát, sárgarépát, zellert, cukkinit). Még finomabb lesz, ráadásul egy vitaminbomba.
Egészségükre!
Somogyi Ferenc
Új hozzászólás