Házi paradicsom ital

Üdít és egészséges

A nyár vége a paradicsomdömping ideje. Nagy mennyiségben ekkora érik be a piros zöldség.

Sok kerttulajdonosnak gond, mit kezdjen a bő terméssel. Vannak, akik paradicsomsűrítményt készítenek belőle, mások feldarabolják, és a fagyasztóban tárolják, de akadnak paradicsomot paradicsommal evők is. Egy egyszerű, aránylag sok paradicsom felhasználásával készíthető italra hívnám fel a figyelmet.

Hozzávalók:

½ kg paradicsom

kis fej hagyma

2 dl víz

1 kanál olaj

kis kanálnyi bazsalikom

só, cukor

A paradicsomokat megmossuk, meghámozzuk, felaprózzuk. A hagymát meghámozzuk, kevés olajon megpirítjuk. A paradicsomgerezdeket, a hagymát (olajjal együtt), vizet, bazsalikomot, cukrot, sót összeturmixoljuk. Kancsóba öntjük. Fogyasztás előtt megkóstoljuk, és szükség szerint továbbsózzuk, -cukrozzuk.

Paradicsom alapon zöldségkoktél is készíthető. Turmixolhatunk hozzá bármilyen zöldséget (uborkát, sárgarépát, zellert, cukkinit). Még finomabb lesz, ráadásul egy vitaminbomba.

Egészségükre!

Somogyi Ferenc

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.