Hazai pályán a Vasutas

Vámos Petra küzdelme  Fotó: DVSC Kézilabda

A Hódos közönsége előtt is színre lépett szerdán késő délután a DVSC Schaeffler női kézicsapata. Helyenként elég hullámzó, máshol határozottan szervezett játékkal 31-22 arányban sikerült felülmúlni az MTK gárdáját.

A meccs korai szakaszában inkább méregették egymást a csapatok, de természetesen akadtak találatok is, amelyeket a csaknem félezres közönség nagy ovációval fogadott. Látszólag hamar visszarázódott a ritmusba Jeca Despotovic, aki erős átlövéseivel igyekezett növelni a Loki előnyét. A védekezés hagyott maga után némi kívánnivalót, nem figyeltünk az emberfogásra és laza volt a kapu előtti formáció, ezt pedig kíméletlenül ki is használta a fővárosi alakulat, zárkózni kezdtek. Debreceni részről Vantara-Kelemen Éva bombázott és tartotta a frontot. Ezen a poszton a keret kissé foghíjas volt, hiszen a Loki két szélsője, Szabó Panna és Varsányi Nóra sérülés miatt nem állt Köstner Vilmos rendelkezésére. 30 percnyi játék után 15-11 állt az eredményjelzőn.

A második felvonás kezdetén még közelebb jöttek a kék-fehérek, már három gólra is ledolgozták a különbséget, de Triffa Ági megálljt parancsolt és rutinos hálóőrként sorra fogta a lövéseket. Végül annak ellenére sem hagytunk sok lehetőséget az MTK-nak, hogy gyors akcióink időnként tanácstalan passzolgatásba csaptak át egy-egy a semmiből eleresztett lövéssel lezárva. A lefújást követően természetesen vastaps fogadta a 31-22-es végeredményt.

Bemutatkoztak a frissen Debrecenbe érkező lányok is. A junior Eb-győztes Vámos Petra hamar elkapta a fonalat és magabiztos irányítóként vette ki részét a játékból. Egyaránt 3 gólt szerzett a Debrecenbe hazatérő Karnik Szabina és argentin légiósunk, Elke Karsten. Nem utolsó sorban az idén profi szerződést kötő ifisták, Petrus Mirtill és Poczetnyik Luca is eredményesen vágtak neki felnőtt karrierjüknek.

A következő párharcban Békéscsabával játszik a DVSC. Pénteken a viharsarkiakhoz látogatnak a lányok, majd kedden a csabaiak érkeznek a Hódosba.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.