A Halott Pénz begyújtotta, a Tankok robbantották

Lukács Laciék hozták a formát és a hangulatot  Fotók: Campus Fesztivál Official

Egészen monumentális showkkal folytatódott az idei Campus Fesztivál csütörtökön. A Dunán innen a legnagyobb, négynapos könnyűzenei megabulin immár szinte semmire sem volt gondja a közönségnek, csak átadni magát a zenének.

Világszerte Magyarország az egyik olyan egyedülálló helyzetben lévő nemzet, amely elmondhatja: igen, újra együtt élvezzük az életet és az elképesztő koncerteket. Ráadásul hazánkon belül Debrecen az első és jelenleg egyetlen olyan város, amely a klasszikus nagy fesztivált megtartja 2021-ben. Ezt a helyzetet kiélvezve tombolt a rajongótábor csütörtök este az egyik legsikeresebb magyar pop-rock és hiphop formáció, a Halott Pénz slágereire. Járai Márk és Marsalkó Dávid a közönséget tüzelve többször világgá kiáltotta a cívisváros iránti őszinte szimpátiáját és csodálatát. A többezres publikum hangorkánnal felelt, az együttes aztán újra szólt és elmondta: „Én ott leszek, mikor feladnád…”. A fesztiváltüzet tehát méltóképp gyújtotta be a többszörös Fonogram díjas Halott Pénz.

Ami pedig a tömeget illeti, a jegypénztárak öt óra tájban szinte kongtak az ürességtől, az első napi türelmetlenség és feltorlódott, bejutni vágyó fesztiválcsapat szertefoszlott, a sor pedig inkább a pultokhoz korlátozódott. A kiszolgálás ugyanis hiába zárul kellemes zamatú nedű elfogyasztásával, mégis akadozik, és aránylag sokat kell várni egy-egy ital kézhezvételére. No, persze, ez a legkevesebb, problémaként talán ez az egyetlen, amit a második nappal kapcsolatban szóba lehetne hozni. Egészen kiválóra sikerült a Campus folytatása.

Több színpadon is helyi kötődésű formációk adtak koncertet. Az OTP nevét viselő pódiumon a LED elektronikus dallamai csendültek fel. A MOL Nagyszínpadra pedig a Halott Pénzt a lassan harminckettedik évéhez közeledő Tankcsapda elhozta Lukács Laciéktól megszokott, megkerülhetetlen, kiba…akarom mondani, falrengető rockot. Robbant a tér, zúgott a Nagyerdő. A Campus Fesztivál visszatért. A Nádudvari Gasztroszínpadon az Aurevoir húzta a talpalávaló folk-rockot. A Nagyerdei Stadion rendezvénytere pedig végül a szokásos hajnalig tartó tánc és parti színterévé vált.

Kisebb hiányérzet azonban a visszajelzések alapján maradt jónéhány fiatalban. A BSW ugyanis a néhány klasszikus és új top hiten kívül gyakorlatilag azok a számok szóltak, amelyeket a vérbeli Beersewalk-fanatikusokat leszámítva a közönség csekély része ismerhet. Nyilván, azért pörgött a kerék, és megegyeztek Gabenék, hogy Soha nem elég. Apropó, kerék. A fesztivál egyik legmagasabb volumenű attrakciója a Campus Eye, az óriáskerék, amelyre mindössze kettőezer forintért felszállva lélegzetelállító látványban lehet része annak, aki szeretné madártávlatból szemlélni a Nagyerdőt és a várost. Érthető a látványosság népszerűsége.

Az élet persze nem csupán a zenei részlegen pezsgett, a szakmai utcában, az Egyetem Téren ugyanis megannyi céget lehetett megismerni, bűnügyi nyomozókkal lehetett bűntett-helyszínt vizsgálni és további számos lehetőséget kínáltak a látogatóknak.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.