Feltámadt a Vasutas

Ünnepelték a döntetlent  Fotó: DVSC

Hosszú évek után újból Kecskeméten lépett pályára a Vasutas. Bár a KTE úgy tűnt, simán folytatja fényes sorozatát, a piros-fehérek alaposan megleckéztették a lilákat.

A Loki-szurkolók igen népes táborban kísérték el kedvenceiket a találkozóra. Az augusztus vége óta veretlen hírös városiak hullámzó teljesítményű csapatot fogadtak. Az összecsapás azért is volt különleges, mert a játékvezető Görög Márió személyében újoncot avatott a hazai élvonal, hiszen a sípmesternek ez volt az első NB1-es fújása.

A meccset hasonlóan agresszívan kezdte a Loki, mint a Kisvárda ellen, de a Fradit nemrégiben simán megverő Kecskemét számára is bőven adódott lehetőség a gólszerzésre. Igen fizikális csata zajlott a pályán, már az első percekben megjelentek a sárgalapok. Hiába a kiélezett csata, igen impozáns akciót követően Nagy Krisztián került ziccerbe a tizenhatoson belül, sarkazást követően, Gróf Dávidot is elfektette, majd az üres kapuba lőtt. A KTE lendületet vett és beszorította a Vasutast kapuja elé, a DVSC védelme azonban állta a sarat és rendre kontrázott. Dzsudzsák Balázsék veszélyes szabadrúgásokat is elvégezhettek, a legközelebb pedig akkor járt a gólhoz a Debrecen, amikor egy pontrúgás után Varga József  közvetlenül a kapu előteréből lőtt kapásból, de a labda néhány centivel a kapu fölött hagyta el a játékteret. A félidő utolsó perceiben fordult a kocka, hiszen immár a hajdúságiak szorították be a lilákat a tizenhatos környékére, de a gólszerzés továbbra sem sikerült, így a kecskemétiek örülhettek a szünetben: 1-0.

A második félidő egészen hasonlóan kezdődött, mint az első. Tóth-sarkazás, ám ezúttal Banó-Szabó ejtette csapdába Grófot, majd lőtt a hálóba alig másfél perc elteltével: 2-0. A csavar azonban ezután következett. Az 56. percben első pillantásra egyértelműnek tűnő büntetőt „törölt” a VAR, ám a DVSC számára mindegy volt. Bedobás után keresztpassz, a passzból pedig gólpassz lett, amelyet Szécsi Márk váltott életerős, szépítő találatra. Ismét beszorult a Kecskemét, a Debrecen nem tört meg, nyomást gyakorolt vendéglátójára. A magabiztos futballnak pedig a hajrában érett meg a gyümölcse. A 87. percben ugyanis Varga József előtt nyílt szét a védelem, a debreceni pedig kíméletlenül bombázott a kapuba, ezzel beállítva a végeredményt: 2-2.

A DVSC két felemás félidőt produkált a szezon meglepetéscsapata ellen. Bár a Kecskemétnek továbbra is folytatódik veretlenségi sorozata, 2-0-s hátrányból felállva egyenlített és rabolt pontot a feltámadó cívisvárosi gárda, Srdjan Blagojevics legénysége.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.