Emlékezetes Buzánszky-idény után

A Kozma Mihály Futsal Kupa döntősei

Megvívták a Debreceni Egyetem díjnyertes futballtornájának aranymeccseit június 29-én, csütörtökön. A Dóczy utcai műfüves pályákon címvédést is láthattunk, több százan voltak kíváncsiak az eseményre, de még a pirotechnika is előkerült.

A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa tavaszi szezonjának fináléjára gyűltek össze az egyetemi sportkedvelők a DEAC sportkomplexumánál. A kezdő sípszó előtt azonban megemlékezést tartottak Buzánszky Jenő névadó, az Aranycsapat legendás védője és prof. Dr. Nyirkos István szobránál. Az esemény hivatalos programpontján részt vettek egyetemi és sportvezetők, illetve hazai sportdelegáltak, sportnagykövetek, védnökök. Késő délután pedig útjára indult a labda, a főszereplők álltak gyepre. Először a Kozma Mihály Futsal Kupa aranyvárományosai futottak a pályára. A Socca Hungary-Sinter FC végül magabiztosan hódította el a trófeát, megőrizve tavalyi diadalát. A folytatásban a másodosztály döntősei szálltak szembe egymással, ezúttal pedig újabb Sinter-győzelem született, az SFC Akadémia jóvoltából, ugyancsak magabiztos játékot követően.

A női osztályban már korábban eldőlt, hogy a Fókuszban Teamhez kerül az aranyserleg, így náluk gálamérkőzés formájában ünnepelték meg az egyetemi futballnapot a DEAC műfüvén. Gálából természetesen a továbbiakban sem volt hiány, hiszen a DEAC Cheerleaders elmaradhatatlan, impozáns show-ja is színessé tette a focinapot. Akárcsak a harmadosztály utolsó összecsapása, amelyen a The neighborhood örülhetett győzelemnek, kiélezett büntetőpárbaj után. Az Elnöki Kupát a Jaffa SE nyerte, a közönség soraiban ezen a találkozón még némi extra látványelem is előkerült, egy kis pirotechnika formájában.

A legtöbben mégis szokásosan a feszült hangulatú nagydöntőre, a Superliga aranymeccsére voltak kíváncsiak. A döntőt ezúttal is két ikonikus gárda, a már egy futsalaranyat megvédett BJLEK-címvédő, Socca Hungary-Sinter FC és az A-MEN FC vívta. Mit mondhatnánk? Váratlan eredmény született. Váratlanul sima, hiszen az ikonikus címvédő hetet kapott riválisától, míg válaszul mindössze három alkalommal tudott betalálni a kapuba.

Befejeződött tehát az utolsó focifinálé is, majd a csapatok több száz játékosa felsorakozott a díjátadóhoz. A trófeákon túl odaítélték a divíziók férfi és női legjobbjainak járó egyéni díjakat is, illetve ezúttal először Citrom-Életműdíjat is kiosztott az egyetemi és sportvezetőkből álló bizottság. Az elismerésért hatalmas szurkolás és ováció közepette vonult ki a Debreceni Asszonykórus. Az este aztán „együttes erővel” folytatódott a Kolkávban, ahol a szervezők frissítővel és szendviccsel várták a résztvevőket.

A BJLEK ezúttal is több ezer játékost csábított pályára, illetve megannyi szurkolót. Enélkül a fúzió nélkül pedig nem lenne ugyanaz a Debreceni Egyetem országosan méltán elismert futballélete.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.