DEAC – Kecskemét: meglepően sima lett

Moody - jól jár vele a csapat és a nézők is

A Debreceni Egyetem férfi kosarasai a remek formában lévő hírös városiakat fogadták szombaton este Debrecenben. Forray Gábor együttese magabiztos győzelmi reményekkel érkezett az Oláh Gábor utcára, hiszen négy diadal mellett mindössze egy vereség állt a nevük mellett. Borisovék azonban meglepték a riválist és már a félidőben el is dőlt a meccs. A vége 73-57 lett.

A Szegeden megnyerően bemutatkozó újonc Stefan Moody méltóképpen debütált a hazai közönség előtt, hiszen a DEAC első pontjait ő jegyezte. Szervezetten védekezett a KTE és a mérkőzés korai szakaszában még a támadás is olajozottan működött, Djeraszimovics révén előnyhöz jutottak a vendégek. Mindenképpen a győzelemre hajtott Kovács Adrián legénysége, ez pedig a debreceniek tempóján meg is látszott. Az első játékrész végére meg is fordult az állás, és 18-16-os DEAC-vezetést mutatott az eredményjelző.

Wittmannék igyekeztek zárkózni az egyre felszabadultabban kosarazó cívisvárosiakhoz, de Manigat találata egy híján tízre növelte a különbséget, a kecskeméti kispad pedig időt kért. Nem hozott kifejezetten eredményes változást a technikai szünet, Moody tripláját követően tízig számolhatott a parázs hangulatot teremtő debreceni publikum. Tóth Ádám áttörhetetlen védekezését látván a vendégek kintről próbálkoztak, kevés sikerrel. A nagyszünetre a huszat is megközelítette Polyák Lászlóék előnye. Az állás: 45-26.

Úgy tűnt, Forray Gábor alapos fejmosást tartott az öltözőben, de a vendégek kezdeti lendülete hamar alábbhagyott, amikor Tóth Ádám két könnyű kosarával a DEAC elérte a 20 pontos differenciát.  Hosszú idő után végre Godwin Omenaka is bemutathatta zsákolótechnikáját, ráadásul még büntetőt is dobott. A lila-fehérek kétségbeesetten próbáltak faragni hátrányukból, de játékukba sok hiba csúszott, a felelőtlenül, pontatlanul elengedett kísérletek pedig rendre csak gyarapodtak. Moody elképesztő technikájával három, négy védőjátékos között is gond nélkül befutott a palánk alá, hogy újabb kosarakat szerezzen.

A negyedik negyed - ahogy a lenni szokott - enyhe figyelemkiesést eredményezett a végig jóval dominánsabban kosárlabdázó Debrecennél. Ezt kihasználta a Kecskemét, már amennyire még futotta energiájukból és egy utolsó lendületvétellel még megpróbálták a negyed végére kozmetikázni az eredményt. A szervezett hazai védelemnek köszönhetően így is megmaradt 16 pont a DEAC javára. A végeredmény 73-57.

Változás nem történt a csapat (és a meccs) már-már szokásos legeredményesebb játékosát illetően. 21/12-es mutatóval Milos Borisov érdemelte ki ezt az elismerést. Tóth Ádám és a kecskeméti Djeraszimovics egyaránt 19 ponttal zárta az estét. Stefan Moody személyét és játékstílusát illetően nem kérdés, hogy a Debreceni Egyetem csapatának kezében hatalmas ütőkártya az irányító. Szinte követhetetlen gyorsaságával és agilis mozgásával lehetetlen helyzetbe hozza védőit. A lepattanókat pedig rendkívüli emelkedésének köszönhetően centereket megszégyenítő módon gyűjtögeti.

Győzelmével szorosan tapad a felsőházra a DEAC. Az első ötöt Fehérváron érhetik el, hiszen jövő szombaton az Albánál vendégszerepel a csapat. A mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.

Barna Marci

DEAC - KTE–DUNA ASZFALT 73-57 (18–16, 29–11, 13–10, 15–20)

DEAC: Moody 10/6, Polyák 3/3, Harrison, BORISZOV 21/12, TÓTH Á.19 

Csere: Armwood 1, Manigat 9/3, Bognár 6, Omenaka 4, Gáspár M.

Edző: Kovács Adrián

 

KECSKEMÉT: Wittmann 15/6, Thomas 9/9, Djeraszimovics 19, Djuraszovics 2, Karahodzsics 

Csere: Chester 3/3, Vukcsevics, Révész 3/3, Kucsera D., Molnár D.

Edző: Forray Gábor

Kovács Adrián: – Tudtuk, a győzelem kulcsa a Kecskemét három meghatározó játékosának kikapcsolása lehet. Ezt több-kevesebb sikerrel meg is valósítottuk, bár a harmadik negyedben némileg hullámvölgybe kerültünk. Ezeket ki kell küszöbölnünk a jövőben, ezen fogunk dolgozni.

Forray Gábor: – Megérdemelt DEAC-győzelem született. Maximálisan felkészültünk a Debrecenből, jól is kezdtünk, de sajnos a második negyedig tartott a lendület, amikor két időt is ki kellett kérnem. Rosszul reagáltunk a hazaiak védekezésére, akik előnyt kovácsoltak ebből, és elléptek tőlünk. A hátralévő időben futottunk az eredmény után, de fordítani azonban nem sikerült. Köszönettel tartozom a játékosaimnak, hiszen sportemberhez méltóan az utolsó pillanatig küzdöttek.

Forrás: deacbasket.hu

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.