Csak jóváhagyott tankönyvek kerülhetnek az iskolákba

Régi idők tankönyve

Budapest, 2014. április 28., hétfő (MTI) - Az iskolák kizárólag jóváhagyott tankönyvekre adhatják le rendeléseiket, az 1-2, 5-6, 9-10. évfolyamok esetében ez az új kerettanterveknek megfelelő kiadványokat jelenti - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfőn az MTI-vel sajtóhírekre reagálva.

A szaktárca közleményében kiemelte: a tankönyvellátás megújításával a kormány legfontosabb célja volt, hogy korszerű, jó minőségű, jól használható és olcsó kiadványok segítsék a diákok tanulását. Az Emmi ismételten megerősíti, hogy kizárólag a tankönyvjegyzéken szereplő könyvek rendelhetők.

Mindazok a kiadók, amelyek akár ingyen, akár akciósan nem engedélyeztetett tankönyveket kínálnak, jogellenesen járnak el - hangsúlyozták.

Kiemelték: az iskoláknak javasolt lista a hozzá kapcsolódó tájékoztatók, a felkészítésekkel együtt adnak teljes és hiteles képet a rendelés folyamatáról.

A történelematlasz egyike azoknak a kiadványoknak, melyeket több éven keresztül használnak a diákok. Az iskolai könyvtárak rendelkezésére álló állomány felhasználható a 2014/15. tanév során is. Amennyiben ez nem elegendő, úgy a mindenkori tankönyvjegyzékről bármelyik történelematlasz rendelhető a könyvtári állomány kiegészítésére.  A javasolt listán szereplő történelematlasz is használható az adott évfolyamokon - fejtette ki a szaktárca.

A nap folyamán az Index arról írt: jogszabályellenesen került fel az állami iskoláknak ajánlott tankönyvlistára több kiadvány is. Köztük van, a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó atlasza, amelyből eddig is keveset rendeltek, van nála olcsóbb térkép, és a kerettantervhez sem igazították hozzá. Mivel népszerűtlen volt, még a könyvtárakban is alig akadt belőle, most viszont kénytelenek lesznek az iskolák beszerezni - olvasható a cikkben.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.