Bravúr a javából: Németországban nyert a Loki

Debreceni örömtánc a győzelem után  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC SCHAEFFLER kézialakulata a Bietigheim ellen lépett pályára idegenbeli környezetben, vasárnap délután. A Debrecenben magabiztos győzelmet arató németek ellen kevesen gondoltuk volna, hogy hősies második félidei fordítással győzelmet ünnepelhetnek a piros-fehérek.

A BL-csoportjából már biztosan továbbjutó Vasutas egészen Ludwigsburgig utazott, hogy farkasszemet nézzen jelenlegi közvetlen csoportriválisával. A papírforma szerint esélyesebb németek meg is szerezték a meccs elején a vezetést, és masszív védekezésükkel csupán egyenlítésig engedték a cívisvárosiakat, hogy aztán újból előnybe kerülhessenek a vendéglátók. Ahogy peregtek a másodpercek-percek, a Loki fokozatosan egyre intenzívebben támadott, úgy tűnt, bőven van keresnivalója ezen a porondon. Az első játékrészt követően 15-13 állt az eredményjelzőn.

A fordulást követően mintha Szilágyi Zoltán egészen más csapatot küldött volna pályára. Bár a Bietigheim igyekezett megtartani előnyét, ám az egyenlítés hamar jött, sőt, már az előny is megvolt Töpfner Alexandráék kezében. Mindezek előtt az sem zökkentette ki a debrecenieket a szervezettségből, hogy a hazai csapat szürreálisan hosszú akciókat vezethetett, mindenféle játékvezetői megrovás nélkül. Már néggyel is vezetett a Loki, a szerepek pedig teljesen felcserélődtek. A Bietigheim futott az eredmény után, a debreceni védelem bevehetetlen erődként állt fel a kapu előtt, a támadások pedig kreatívak, gyorsak és eredményesek voltak. A mérkőzés hajrájában Catherine Gabriel is ihletett pillanatokat produkált, nem engedett utat a németek labdáinak. Rengeteget hibáztak Smitsék, tanácstalanul álltak a magabiztos debreceniekkel szemben. A végeredmény 27-31 lett, újabb impozáns bravúrdiadalt ünnepelhetett a DVSC.

A folytatásban hazai bajnoki vár Vámos Petráékra, ráadásul hétközi összecsapás. Szerdán az Alba Fehérvár látogat a Hódosba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.