Amikor megremegnek a Hódos falai…

Győzelmi öröm  Fotó: Derencsényi István

Második diadalát aratta a DVSC Schaeffler női kézicsapata az EHF Kupa csoportkörének második fordulójában. A csordultig megtelt Hódosba a cseh Banik Most látogatott szombat délután. Borgyos Panna megállíthatatlan volt, Karnik Szabina brillírozott és a második félidőben a Lokomotív átrobogott ellenfelén.

Köstner Vilmos nem számíthatott Jelena Despotovicra és térdsérülése miatt Vámos Petrára sem. Abban azonban biztos lehetett mindenki, hogy egyetlen üres hely sem lesz a csarnokban, mire útjára indul a labda.

Vendég találatokkal indult a találkozó, három is esett belőlük, de Tóvizi Petra gólja beindította a Vasutast. Fordított a piros-fehér alakulat, azonban a kissé akadozva összeálló védekezést kihasználva a csehek újból szorossá tették a mérkőzést. Úgy tűnt, igazi ki-ki meccs van kialakulóban és lehetséges, hogy a DVSC montenegrói átlövőjének és ifjú magyar irányítójának hiánya meg is fog látszani az eredményen, de a 14-14-es döntetlennel záruló első félidő után valami történt.

Köstner Vilmos nagy lehetőséget látott meg a második játékrészben és tökéletesre sikerült „lányai” felé intézett motivációja. Kovács Anna elkezdte a gólgyártást és egy olyan bombát is beküldött a kapuba, amit talán még sokáig viszontláthatunk majd az összefoglalókban. A különbség szépen, fokozatosan növekedni kezdett a Loki javára. A védekezés látványosan összerendeződött, a lányok figyeltek az emberfogásra, a szélsők tartására. Elke Karsten is belejött a ritmusba és érkeztek a „meglepetésemberek” is. Borgyos Panna a kispadról elképesztő vehemenciával érkezett a pályára és a csapat, illetve a közönség legnagyobb örömére bátran igyekezett áttörni a falat és a védők között berohanva gólt szerezni. Sikerrel járt és négy találatig meg sem állt. Ugyancsak a várakozásokat jócskán felülmúlót alakított Karnik Szabina, aki saját kapujának előterét eredményesen őrizte és átlövéseivel is sikeres volt. Az ő neve mellet öt gól állt. A mérkőzés szintén üde színfoltja a debreceniek kapusteljesítménye, ugyanis Triffa Ági az akcióból született kísérleteknek parancsolt megálljt, Oguntoye Viktória és Szabó Dorci pedig a hétmétereseket fogta kiváló érzékkel. A hajrára fordulva egy utolsó lendületvétellel még megpróbáltak zárkózni a csehek, de a Debrecen nem engedett a nyomásnak. 36-29 arányban második mérkőzését is megnyerte a Loki a csoportkörben.

Egy szűk hét múlva, szombaton folytatódik a „nemzetközi kaland” egy újabb hazai megmérettetéssel. Az ellenfél a német Thüringer gárdája lesz, előtte azonban szerdán is helyt kell állni a lányoknak a Hódosban. Magyar bajnokin a Siófok csapata látogat a cívisvárosba.

Barna Marci

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.