Akadémiai elismerések debrecenieknek is

Budapest, 2014. május 5., hétfő (MTI) - Pálinkás József, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke adta át hétfőn, a tudós testület 185. közgyűlésén az Akadémiai Aranyérmet, az Akadémiai Díjakat, az Akadémiai Újságírói Díjat, a Wahrmann Mór-érmet, valamint az Arany János-életműdíjat.

Kiemelkedő tudományos munkássága elismeréseként az MTA Elnöksége 12 kutatót részesített Akadémiai Díjban. Köztük Zsuga Miklóst, a kémiai tudomány doktorát, a Debreceni Egyetem Alkalmazott Kémiai Tanszék professor emeritusát a különböző típusú polimerek és kopolimerek előállítása és karakterizálása területén elért nemzetközileg is elismert eredményeiért, azok hasznosítási lehetőségeinek feltárásáért, valamint eredményes oktatási, kutatási, innovációs és közéleti tevékenységéért részesítették díjban.

Az Akadémia Vezetői Kollégiuma 2014-ben Wahrmann Mór-érmet adományozott Ábrahám Lászlónak, a debreceni National Instruments Hungary Kft. ügyvezető igazgatójának a kutatás-fejlesztést ösztönző tevékenységéért, a magyarországi technológiai fejlődés és az oktatás elkötelezett támogatásában betöltött példaértékű szerepéért.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.