Veszélyes utcákon

Még nincs teljesen kész

Mondhatni, néhol kissé veszélyesre, nyakatekertre sikeredett az Újkertben a kettes villamos útvonala. Már nem is egy baleset történt, a napokban egy autósnak sikeredett összeütköznie legújabb szállítási eszközünkkel.

Ennek nem voltam személyesen tanúja, de azt többször láttam, amint a Bolyai utca felől kanyarodó járművek egyből a Thomas Mann utcai füvesített sínpályára tévedtek, majd kitolatva onnan megvárták a következő zöldlámpát, hogy folytassák útjukat, kisebb fennakadásokat okozva e tevékenységükkel.

A problémát valószínűleg az útvonal szűkösségéből adódó tervezés okozhatja, mert több helyen, forgalmasnak mondható szerviz utakról szándékozva a forgalomba kanyarodva, fokozott figyelmet igényel a villamos beláthatósága, így van, ahol elkerülhetetlen, hogy egy autós (szabálytalanul) a zebrán várakozva lesse, hogy kifordulhat-e.

Arra most nem térek ki részletesen, hogy új jelzőlámpáink milyen mértékben lassítják a forgalmat, és itt-ott kitolódott az egyébként is nehezen telő várakozási idő a zöld jelzésre. Az utak?! Még mindig nincs kész… Amivel állítólag végeztek, nem közelíti meg az elméletileg belefektetett pénzösszeget. Legalábbis egy új aszfaltot nem foltosan, lejtősen képzelek el.

D. B.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.