Száz karácsonyi csomag, száz őszinte pillanat

A jótékony póló

A Tankcsapda zenekarról mindenkinek az a rock zene jut eszébe, amivel méltán az ország egyik leghangosabb és legkedveltebb zenekarává váltak a cívisvárosi banda tagjai. Azt mondják, minél keményebb valaki kívülről, annál mélyebb érzelmet rejt odabenn, a lelkében – és ezzel a gondolattal vitathatatlanul egyet is értek.

Az állítást mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a Tankcsapda zenészei mindig első szóra mennek, segítenek a Debreceni Karitatív Testület bármilyen akciójában. Ebben a mindenki számára megterhelő, kompromisszumokkal teli évben a zenekar több millió forinttal támogatta például a városi segélyalapot. Korlátozott példányszámú whiskeys üveg díszcsomagolásán szerepeltek, az eladásából származó bevételt pedig felajánlották a városnak, hogy segítséget nyújtsanak a vírushelyzet miatt nehéz helyzetbe került családoknak, embereknek. Debrecen ikonikus képviselői ott segítenek, ahol tudnak, legyen szó koncertről, adományozásról, önkénteskedésről. Az idén elmaradt fellépések bevételkiesése miatt saját zenekaruk háttércsapatát különös kezdeményezéssel segítették meg. Tankcsapda-crew támogatói pólót készíttettek, amelynek árusításával a stáb tagjait és a családjukat támogatták.

Lukács László, a Tankcsapda frontembere szerint, ha valakinek van módja és lehetősége arra, hogy olyanoknak segítsen, akiknek erre szüksége van, akkor azt meg kell tennie. Főleg ilyenkor, karácsony környékén, amikor mindenki érzékenyebbé válik erre. Hozzátette, a Tankcsapda tagjai nem csak karácsony idején lesznek hirtelen „jó fejek”, hanem egész évben foglalkoznak azzal, hogy a rászorulóknak akár csak egy jó szóval, de konkrét támogatással is segítsenek.

A Debreceni Karitatív Testület jóvoltából az Újkerti Gondozó Szolgálat Fogyatékos Személyek Ifjúság Utcai Nappali Intézményében csütörtök reggel száz karácsonyi csomagot osztott ki Lukács László és Sidlovics Gábor (Sidi), a zenekar képviselője. Emellett megannyi támogatást, adományozást, segítségadást lehetne még felsorolni, csak ebben az évben. 

A nyolcvanas évek elején névtelen, pince zenekarként induló együttes, hosszú hajú, bőrnadrágos, fura fazonjai, nagyterpeszállásban a színpadon, álmodtak egy világot maguknak, ma pedig már az Aréna is kevés nekik. Szellemében, jellemében a legtöbb befutott zenész személyisége kedvezőtlenül átalakul, megváltozik, a Tankcsapda tagjai ennek ellenpéldái, ők rendszeresen visszatérnek a gyökereikhez.

Láttam csütörtökön az Újkertben a zenekar frontemberét elsétálni, eszembe jutott, milyen példák a ma feltörekvő zenekarok, klubokban haknizó baráti összeállások számára, a világmegváló „y” generációnak. Bizonyos vagyok benne, hogy harminc év elmúltával is a Tankok tarolnak, nemcsak a színpadon, hanem emberségből, szeretetből is.

„Adjon az Ég/ Mindent, amit szeretnék. Adjon az Ég...”

Loós Katalin

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.