Méltó évzáró piros-fehér módra

A debreceni lányok megköszönik a szurkolást  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler a Győr csapatát fogadta a Hódosban az év utolsó előtti napján. A mérkőzésre valamennyi jegy elkelt, a hangulat, illetve a körítés pedig a rangadóhoz méltó volt. Épp úgy, mint a hazaiak játéka, amely jócskán megizzasztotta a bajnokesélyest.

Már a mérkőzés előtti napokban, kedden teltházat jelentett a klub, hiszen több mint kétezer szurkoló volt kíváncsi a piros-fehérek és a győriek évzáró összecsapására. Az előjelek alapján a Lokinak olyan esély volt hosszú idő után a kezében, amelyről régóta nem beszélhettünk Debrecenben: megfogni az Etót. Az edző, Szilágyi Zoltán számára továbbra sem állt rendelkezésre a kapitány, Hornyák Dóra, akire legnagyobb szívfájdalmunkra térdműtét vár majd, illetve betegség miatt a jobbszélső Töpfner Alexandra, akinek hiányában Mariana Costa maradt egyedül a jobboldalon. Rajtuk kívül minden játékos hadra fogható volt. De még milyen hadra! A lelátó megtelt, a debreceni b-közép elemi erővel biztatta a piros-fehérben kézilabdázó hölgyeket, a vendégszektorba is tetemes létszámú drukker érkezett a szokásos dobos, dudáló felállásban. A Vasutas jócskán megszorongatta a zöldeket az első félidőben, többször vezetni is tudtak Planéta Szimonettáék. Az átlövők jóvoltából kétgólos lépéselőnyöket is sikerült kialakítani, de a bajnok egyenlített. Hiába, a szervezetten és eredményesen kézilabdázó DVSC Schaeffler tartotta a lépést, sőt, magánál tartotta a kezdeményezés jogát. Félidőben mindösszesen egyetlen gólnyi győri vezetéssel, 15-16-os állással vonultak pihenőre a felek.

A fordulás után sem tudta Ambros Martin csapata áttörni a cívis leányhad falát, Bordás Rékáék pedig folytatták első félidei bátor, agilis játékukat, amely jelentős fejtörést okozott a vendégeknek. Olyan fejtörést, amivel szemmel láthatóan a játékvezetők sem tudtak megbirkózni, hiszen Stine Oftedal egyértelmű toporgásánál és egy-egy delejes erejű és egyértelmű belemenésnél rendre a támadó vendégeknél maradt a labda. Akárcsak a sorsdöntő pillanatban, amikor Szabó Nináék háromgólos hátrányból egyenlítettek a hajrában, majd másfél perccel a lefújás előtt belemenés után kapott kérdéses büntetőt a vendégcsapat. Ana Gros élt a hirtelen jött lehetőséggel, az Eto pedig 30-31-re megnyerte az idegek harcát. Azt az évzáró rangadót, amely után a debreceniek méltán lehetnek büszkék a nemzetközi kupaszereplés előszobájában.

A debreceni szurkolók – jogosan – nem felejtették el szóvá tenni nemtetszésüket azt illetően, hogy nemrégiben a győri szurkolók a Rapid Bukarest drukkereivel álltak szoros barátságban, és hirdették mindezt nyakukban román lobogókkal. Az este azonban nem ért véget a pályán és a lelátón, hiszen a Hódos főbejáratánál a tábor szilveszteri köszöntésre várta a lányokat. Kigyúltak az újév tüzes fényei, előkerült a pezsgő, a csapat pedig együtt ünnepelt Magyarország legnagyobb kézitáborával, amelytől Európa is méltán retteghet.

A bronzérmes Loki menetelése január hetedik napján folytatódik, akkor már nemzetközi porondon, amikor a Nyköbing látogat Debrecenbe. A magyar bajnokságban legközelebb a Ferencváros otthonába utazik majd újabb rangadóra a Vasutas.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.