Simán zakatolt a Lokomotív

Elinore Johansson és Planéta Szimonetta öröme  Fotó: DVSC Kézilabda

Utolsó idei hazai bajnokiján lépett pályára a DVSC Schaeffler női kézilabdacsapata szerdán. Ezúttal a Budaörs érkezett a Hódosba. Nehézkes kezdést követően begyújtotta rakétáit a Szilágyi-csapat, majd átzakatolt ellenfelén.

Az addigi közvetlen rivális Budaörs együttesét fogadta szerdán a piros-fehér leányhad. Betegsége után Vámos Míra és Planéta Szimonetta is visszatért a cívisvárosi alakulatba, így hellyel-közzel kiegészülve vághattak neki a lányok a csatának, amely a 2023-as esztendőben az utolsó hazai magyar bajnoki volt. A kezdést követően csaknem kettő percig kellett várni, hogy megszülessen az első gól, Petrus Mirtill kapott labdát a bal szélen, lehetőségével pedig élt is. Hasonlóképp a vendégek, akik rövidesen fordítottak is, de Petrus révén sikerült döntetlennel tartani a lépést. Szépen lassan mezőnyben jelentősen átvette a fölényt a Vasutas, megjöttek az első védhetetlen átlövések is, illetve a beállónak bejátszott labdák is rendre ziccert adtak a lokista játékosoknak. A hazai kapuban Cathrine Gabriel is bravúrvédésekkel jelentkezett be, a Loki előnye pedig lassacskán egyre nagyobbra kezdett hízni. Feszültté vált a küzdelem, a félidő derekára egyre megszaporodtak a komoly ütközetek, amelyekből jó néhány kétperces kiállítással végződött, ráadásul a nehéz helyzetben lévő, nehéz helyzetet viszonylag bizonytalanul kezelő játékvezetőknek fejlövések után is ítéletet kellett hozniuk. A legszigorúbb büntetések egyelőre elmaradtak. Az első félidő hajrájában Csernyánszki Liliána bombáival már úgy tűnt, a tízgólos előny is látótávolságon belülre kerül, ám mindez egyelőre még csupán „terv” volt. A szünetben 16-10-re vezetett a Debrecen.

A fordulást követően Töpfner Alexandra folytatta idei, mondhatni hibátlan hétméteres-sorozatát, s rögtön a folytatás után már négynél járt. Gabriel továbbra sem adott utat Pálos-Bognárék labdáinak a kapuban. Valamelyik csapat rendre emberhátrányban játszott, mígnem a 34. percben egy szándékos és igen durva szabálytalanság után Hudák Anette számára villant a piroslap, nem csillapodtak a kedélyek. A Loki ezzel mit sem törődött, és néhány perccel később az ihletetten lövő Hámori Konszuéla találatával meg is volt a tízgólos vezetés. Jovana Jovovics is beszállt a góltermelésbe, a második félidő feléhez érkezve pedig már egyetlen nyitott kérdés sem maradt. Bár Tóth Melindáék igyekeztek kapaszkodni, mindössze egy-egy perc erejéig tudtak újra tízen belülre kerülni, de Tamara Haggerty és Csernyánszki lezárták a mérkőzés utolsó percében. A végeredmény 35-24 lett.

A DVSC Schaeffler a 2023-as esztendőre ezzel a sima diadallal búcsúzik hazai közönségétől. Legalábbis, ami a magyar bajnoki szereplést illeti. A Bajnokok Ligája mezőnye azonban korántsem marad távol a Hódos parkettjétől. November 18-án a csoportban az egyik legnagyobb – több szempontból is – rivális érkezik a Hódosba, nem más mint a CSM Bukarest személyében, dán sztárokat, vagy épp Cristina Neagut és Laura Glausert felvonultatva.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.