Sajtófotók a sétálóutcán

Augusztus 23-ig láthatók a képek  Fotó: Nagy Szidónia Johanna

Immár a 41. Sajtófotó Kiállítást rendezték meg, amelyet Debrecenben ezúttal a Csapó utcai sétálóövezetben lehet megnézni augusztus 23-ig.

A kiállítást Mészáros Réka, a Főnix Rendezvényszervező ügyvezetője nyitotta meg, majd Bánkúti András fotóriporter kalauzolta végig a közönséget a díjazott pályázati képeken. A megnyitón a neves fotóművész nemcsak a képek témáját és körülményeit vázolta fel, hanem nagyobb betekintést adott a fotóriporterek munkásságába is.

A kiállítással kapcsolatos sok éves tapasztalat azt mutatta, hogy nagyobb közönséget érnek el, ha nem zárt helyen mutatják be az alkotásokat, hanem a szabad ég alatt, nyilvánossá és ingyenessé téve az érdeklődők számára. A fotók amellett, hogy szemet gyönyörködtetőek, igen mély mondanivalót hordoznak magukban, ami arra készteti a kíváncsi szempárokat, hogy hosszabb időt töltsenek el a képek tanulmányozásával.

A fotók témái nagyon sokszínűek: a mindennapi élet küzdelmeit és örömeit járják körbe, ilyen például a sport, a szomszédban dúló háborús körülmények, a mélyszegénység, de emellett találhatunk olyan témákat is, amelyek az emberi kapcsolatról, szerető gondoskodásról és a segítségnyújtásról szól. A kultúra szerelmesei is találhatnak kedvükre való alkotásokat, amelyek a fesztivál atmoszféráját, a néptánc tradicionális jellegét adja át.

Az összes beérkezett pályamű megtekinthető ITT

Nagy Szidónia Johanna

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.