Rangadókkal érkezik a Buzánszky-nagydöntő

Nem csak érmeket, jó szórakozást is jelent a rendezvény  Fotó: Czombos Bence

Az ország legnagyobb féléves egyetemi szabadidős sporteseménye újra hajrájához érkezett. A Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa és a Kozma Mihály Futsal Kupa nyári nagydöntőin valóságos kispályás, de korántsem kispályások által vívott futballcsemegét kínál az egyetemi polgároknak.

A BJLEK az Év szabadidős sporteseménye elismerést 2021-ben kapta meg. A Debreceni Egyetem hosszú-hosszú esztendők óta igen nívós és töretlenül fejlődő futballtornája évről-évre bizonyítja, igazán méltó erre a címre, hiszen rendre játékosok ezrei, csapatok százai mérik össze tudásukat műfüvön, betonon és teremben egyaránt. Újabb sikeres szezont tudhat maga mögött a megmérettetés, ennek megkoronázásaképp pedig június 29-én, csütörtökön, a döntőnapon immár szokásos futballfesztivállal zárul a 2023. tavaszi idény. A DEAC műfüves pályái adnak majd otthont az összecsapásoknak, amelyeken szép számmal akadhat címvédés is, hiszen a DE ikonikus csapata, a Socca Hungary-Sinter FC legutóbb a Superligában megőrizte trófeáját, ráadásul a Kozma Mihály Futsal Kupában is odaért az egyetemi futball csúcsára, így tulajdonképpen minden lehetséges aranyérmet elhódított. Ezúttal azonban egyik riválisával kell majd a Superliga döntőjében szembenézni, hiszen a többek között a futsalikon Trencsényi Jánost is soraiban tudó A-MEN FC lesz az ellenfél. A Sinter a Divízió 2 aranymeccsén is érdekelt lesz, hiszen másodvonalas alakulata, a Sinter FC Akadémia lesz érdekelt az utolsó meccsen, míg ezen a napon vívják majd a harmadosztály döntőjét is, akárcsak a KMFK aranyderbijét. A női vonalon már korábban eldőlt, hogy a Sinter Ladiest legyőző Fókuszban Team emelhette magasba a trófeát, így a hölgyeknél gálameccset vívnak majd ezen az ünnepélyes napon.

Apropó, gála. Bár nyilvánvalóan a játékosok kerülnek ilyenkor főszerepbe, azonban nem marad el a Debreceni Egyetemre jellemző magas színvonalú és minőségi showja sem, amelyet ezúttal is a DEAC cheerleaderei hoznak majd el a jelenlévőknek. A díjátadót követően pedig hagyományos záróbulit tartanak majd a szervezők a játékosokkal, résztvevőkkel, csapatvezetőkkel, szurkolókkal együtt, ezúttal a Koli Klubban (Kolkáv). A döntőkre a belépés ingyenes lesz, a hamisítatlan DE-futballfesztivál hangulat pedig garantált.

Részletes program a Facebook-eseményben: https://fb.me/e/NZoc3qQV

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.