Pártok-MSZP MSZP: az ország rosszabbul teljesít

 

Budapest, 2014. január 2., csütörtök (MTI) - Az MSZP szerint a nemzetgazdasági miniszter félrevezetően nyilatkozott a magyar gazdaságról, mivel a lakosság 90 százaléka az általa elmondottak ellenkezőjét tapasztalja.

    Kormos Kata, az MSZP szóvivője Varga Mihály szavaira reagált csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében. A nemzetgazdasági miniszter az MTI-nek nyilatkozva azt mondta, a magyar gazdaság egyre magabiztosabbá válik, és a legjelentősebb eredménynek tartja az államadósság csökkentését, a növekedési fordulatot, a foglalkoztatottság bővülését.

    Az ellenzéki párt szóvivője ezzel szemben úgy foglalt állást, hogy csak a "kiválasztott kevesek" és kiváltságosok jártak jobban az elmúlt három és fél évben, az egykulcsos adó bevezetésével a legrosszabb helyzetben élők jártak rosszul. Ezen kívül egyebek mellett megszüntették az adójóváírást, megadóztatták a cafeteriát, emelték munkaadói járulékokat, több tízezer embert elbocsátottak a közszférából, felemelték az áfát és több új adónemet is bevezettek. Csökkentették a szociális juttatásokat, ellehetetlenítették a hitelezést a bankadóval - sorolta a szocialista szóvivő.

    Kormos Kata azzal folytatta, hogy emellett elvonták 3 millió ember 3 milliárdos magánnyugdíj megtakarítását, megvonták a nyugdíjasok ingyenes közlekedését, ismét lett tandíj, csökkentették a diákok támogatását, csökkentették és számtalan rászorulótól megvonták a szociális segélyt.
    Ezek következményeként az MSZP szóvivője szerint a szegények még szegényebbek, a gazdagok még gazdagabbak lettek. A gazdasági miniszter számai mögött "megalázott és megnyomorított emberek állnak" - olvasható az ellenzéki párt közleményében.


MTI 2014. január 2., csütörtök 19:06

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.