Művek, mesterek, kapcsolatok

A könyvet kiadta a META-95 Bt.

Megjelent Bakó Endre debreceni irodalomtörténész 20. könyve, amelyben olvashatunk a nyelvművelő Arany Jánosról, Faludy György költői és emberi egyediségéről, Ady szépirodalombeli fiktív alakjáról és sok más, Debrecenhez is kötődő irodalmi óriásról.

Aki érdeklődik a magyar irodalom múltja iránt, az kémregény izgalmasságú kötetet kap ezúttal is Bakó Endrétől, aki szűkebb pátriánk múlhatatlan érdemű hely- és irodalomtörténésze.

Bakó Endrét (1938-) pozitivista szorgalom jellemzi az adatgyűjtésben, nem von le következtetéseket csupán szóbeszédre, vélekedésre vagy sejtésre alapozva. A tényekhez ragaszkodó kutató ő, s bizonyos esetekre, tisztázatlan körülményekre fényt deríteni nem rest Budapestre utazni, hogy a legnagyobb könyvtárakban kutakodjon – a 85. életévében sem!

Mostani dolgozatainak témái: drámák István királyról, élmény és világkép az első világháború magyar költészetében, Ady Endre fiktív alakja a szépirodalomban, háborús antológiák, az anyag mítosza, egy romantikus Debrecen-vízió csődje, tanulmányainak főszereplői: Németh László, Dutka Ákos, Nagy András, Faludy György, Szabó Lőrinc, Illyés Gyula, Zilahy Lajos, Sinka István, Veres Péter, Erdélyi József, Pákozdy Ferenc, Kölcsey Ferenc, Arany János, Niklai Ádám, Barna Júlia.

A kötet megvásárolható a Bihar Antikvárium és Könyvesboltban (Debrecen, Piac u. 26/B)

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.