Mondjátok, miért van így…?

Állnak a lányok  Fotó: dvsckézilabda

Elhangzott a korántsem kívánt, de titkon mégis rettegve várt hír: a Kohász és megannyi riválist követően a DVSC Schaeffler is letészi a lantot. A csapatban pozitív teszteredmény született.

Az egyik játékos koronavírus-tesztje pozitív eredményt mutatott. A kötelezően előírt protokoll értelmében így a teljes csapat hatósági karanténba vonul pontosan 10 napra. A mezőny egyik legifjabb gárdáját felvonultató Vasutas ezidáig hatalmas mentális erőről tett tanúbizonyságot. Éppen ezért különösen mellbevágó a hirtelen sokk, hiszen e gyönge szezonkezdetet követő feltámadás bőségesen ad okot a reménykedésre. Annál inkább, hogy épp azt a lendületet törte meg a láthatatlan ellenség betörése, melyet a Siófok elleni bravúrdiadal indított el. Az már biztos, hogy Balatonbogláron az eredetileg kiírt időpontban nem lépnek pályára Bordás Rékáék. Ráadásul mivel a 10 napon beül esik az október 14-ére, szerdára tervezett Győr elleni hazai derbi is, a világ jelenleg legerősebb alakulata ellen sem áll ki a Loki. Jövő vasárnap újfent a Hódos padlóját koptatnák Csapó Kyráék, ugyanakkor a karantén épp aznap jár le, így az Alba Fehérvár fogadásának sorsa is sejthető. Ami a hivatalos szövetségi álláspontot illeti, a hatósági megfigyelés lejártát követő nyolc napon belül kötelező pályára lépniük a játékosoknak, addig azonban az edzések is szünetelnek.

A versenynaptár szerint október 21-i dátummal a Ferencváros otthonába látogat a DVSC, a protokoll előírásai szerint az örökrangadó már megtartható lesz. Az elhalasztott mérkőzések pótlása pedig előzetes egyeztetés alapján történik majd a szövetség és az érintett klubok bevonásával. Feltéve persze, amennyiben a kellő számú negatív teszteredmény megszületik…márpedig meg fog. A debreceni lányok ugyanis, mint jól tudják a szurkolók, képesek bármekkora akadály legyőzésére. Így, ha ez a mindannyiunk életét káoszba döntő, nem kifejezetten patinás „korona” terhe lekerül e ragyogó hölgyekről, újult erővel vághatnak neki a folytatásnak. Addig pedig, míg csend honol a lelátón és a játéktéren, marad a valamennyiünkben egyaránt ott élő remény és bizakodás. Hogy ne csak a helyszínen szurkoljunk a csajoknak, hanem e nehéz pillanatokban is, lélekben, szorítva a mihamarabbi szabadulásért.

Barna Marci

 

Hozzászólások

Hajrá Csajok

Nagyon sajnálom, ami történt. Jó gyógyulást kívánok a betegnek, imádkozom értetek. Isten veletek van, Ámen. Segít az Isten benneteket. Vigyázzatok magatokra! Pisti

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.