Megbosszulták magukat a kihagyott büntetők

Kenéz Csaba tíz pontot dobott  Fotó: DEAC

A DEAC férfi kosarasai egypontos vereséggel folytatták idei bajnoki szereplésüket szombat este az Oroszlány vendéglátójaként. Bár a fekete-fehéreknek többször visszakapaszkodtak ellenfelük „nyakára”, végül mégis az OSE örülhetett.

A Pakson összegyűjtött kettő bajnoki pontot érő diadalt követően újra hazai közönsége előtt léptek parkettre az egyetemi kosarasok. Ezúttal Mike Scott állt David Dedek rendelkezésére, ellenben Djordje Drenovac kénytelen volt kihagyni a találkozót. Az Oláh Gábor utcai lelátó székei szinte teljesen megteltek kezdésre, a vendégszektorban tisztes létszámú oroszlányi szurkoló foglalt helyet, akik végig biztatták kedvenceiket.

Lendületes, intenzív csata kezdődött a pályán. Az MVM-OSE Lions szerzett vezetést, de Keenan Gumbs révén hamar fordítani tudott a DEAC. Úgy tűnt, ezen az estén semmi sem szegi kedvét az oroszlányiaknak, Ruják András ihletett formában szórta a kosarakat. Dedek-mester időkérése azonban újból felébresztette a debrecenieket, Garamvölgyi Ákos hárompontosával megint egészen nyílt volt a küzdelem. A fizikális csatának azonban fájdalmas eredménye is lett. Egy szerencsétlen találkozást követően a hazai palánk előterében Tóth Ádám homloka felrepedt, így a tapasztalt center számára hamar befejeződött a mérkőzés. Az első negyedben 24-25 állt az eredményjelzőn. Lassulás a folytatásban sem történt. Miután az ifjú Kenéz Csaba, a fekete-fehérek irányítója egy dudaszós triplával zárta az első tízpercet, a második menetben is lelkesen kosárlabdázott. Valóságos vezére volt csapatának. A hibák azonban megszaporodtak, egyre több volt az eladott labda és a pontatlan passz debreceni részről, ráadásul úgy tűnt, az első félidőben tapasztalt rendkívül gyenge büntetődobó-forma egyre többször megbosszulja magát. Az első félidő végén már kétszámjegyű volt a különbség a vendégek javára: 34-46.

A fordulás után Polyák Lászlóék visszatértek a pályára és a meccsbe egyaránt. Olvadt Barnjakék előnye, Mocsán Bálinték pedig éltek a lehetőséggel. Megtörték vendégeik lendületét, kiválóan védekeztek a harmadik negyedben, a cívis-rohamnak pedig meg is lett az eredménye. Bár ebben a negyedben volt a meccsen a legnagyobb a különbség (13), az utolsó negyed előtt mindösszesen hárommal vezettek a dunántúliak. A negyedik negyedben aztán jött az igazi dráma. A DEAC előtt az egyenlítés lehetősége is nyitott volt, ám a sípmesterek véleménye szerint nem lett volna megfelelő, ha érvényesnek tekintik Mócsán egyenlítő tripláját, így csupán szoros volt az állás, de korántsem egyenlő. Az utolsó percen belül érezhető volt a szinte kézzel fogható feszültség valamennyi játékoson. Jimmie Taylor került az oroszlányi figyelem középpontjába és egypontos vendégelőnynél őt igyekeztek faultolni, ám a Debrecen kosarasa higgadt maradt a büntetővonalon. Nem úgy, mint Barnjak, akinek kihagyott büntetői után indulhatott a hazai gárda. Mócsánék érthetetlen módon emberről, védőről eldobott hármasokkal próbálkoztak, pedig biztos kétpontossal is nyerők lehettek volna. Kétszer hibáztak a cívisvárosiak távolról egymás után, így az OSE örülhetett: 79-80. A Debreceni Egyetem alakulata összesen 14 büntetőt hagyott ki az összecsapáson.

Barna Marci

DEAC – MVM-OSE Lions 79-80 (24-25, 10-21, 24-15, 21-19)

DEAC: Scott 8, Gumbs 9/3, POLYÁK 11/3, Gáspár 2, TAYLOR 13 csere: Tóth -, GARAMVÖLGYI 13/9, Kenéz 10/6, Mócsán 13, Balázsi -.

Vezetőedző: David Dedek

OSE: Ruják 8/3, Szabadfi -, CALLOWAY 24/15, BARNJAK 13/3, Krestinin 9 csere: DIMITRIJEVICS 10, Illés 9/3, Mucza 5/3, Dorogi -, Carev -, Werner 2.

Vezetőedző: Simon Petrov

David Dedek: Az első félidőben lassan és puhán játszottunk, és az oroszlányiak ezt kihasználva magabiztos előnyre tettek szert. A fordulás után sikerült növelni az intenzitást, de végül a hajrában kimaradtak a mindent eldöntő dobások. Ilyen sok kihagyott büntetővel nem lehet mérkőzést nyerni, de a vereségünk oka az első félidőben keresendő, hiszen ott alakult ki a hátrányunk, amit nem tudtunk már ledolgozni. Néhány játékos nem érkezett meg fejben a meccsre, ennek pedig kell, hogy legyen következménye.

Kenéz Csaba: Az első félidőben negyvenhat pontot kaptunk, ami nem fér bele, ha nyerni szeretnénk, voltak hullámvölgyeink mindkét félidőben, amit az Oroszlány megbüntetett és tartotta a kialakult különbséget.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.