Konténer gengszterizmus

Az egyik csatahelyszín

Feltételezhetően sok adomány sorsa másképpen alakul, mint ahogy jó szándékú állampolgárok remélik. Hiába az emberbaráti érzés, a rászorultak támogatásának nemes szándéka, ha illetéktelenek közbelépnek.

Nem csalássorozatról esne szó, hanem durvább, erőszakosabb fosztogatásról. Rendszeresen láthatók a Zsibin adományruhákat árusítókat. Támogatóhelyeken haknizva jutnak ehhez-ahhoz, amiket azonban nem komfortérzetük jobbítására használnak, hanem pénzzé téve a napi cigi- illetve boradaguk beszerzését könnyítik meg.

A minap az egyik nagyáruház falánál elhelyezett ruháskonténer körül népes csoport buzgólkodott. A ruhaadományok gyűjtésére rendszeresített fémláda tartalmát fosztogatták. A konténerhez egy bevásárló kocsit toltak, abba állították a kompánia legsoványabb gyermekét, akinek a felsőteste befért az adománygyűjtő belső terébe. A fiú vehemensen dobálta a placcra annak tartalmát, az asszonyok pedig vércsemód csaptak le minden portékára.

Ez még mind semmi! Egy jószívű lélek balsorsa éppen akkor vitte arrafelé. Kezében két szatyorral, felebaráti meleg gondolatokkal készült a hozottak megfelelő helyen történő elhelyezésére. A jóleső érzés menten tovaillant, amikor az asszonyságok előtte teremve fölé tornyosultak, és se szó, se beszéd, egy csókolom, kérem szépen nélkül kitépték kezéből a szatyrokat. A néni felháborodott tiltakozására a rablók alpárian kezdték mocskolni, sőt szabad kezeiket fenyegetően emelték. Az idősebb hölgynek nem volt mit tennie, testi épségének védelme érdekében jobbnak látta odébbállni.

A felháborító eset miatti indulatokat továbbfokozta az áruház biztonsági őrének nemtörődöm magatartása. A konténer közelében kijelölt dohányzóhelyen közönyösen pöfékelve bámulta a gengszterakciót. Nem lépett közbe. Jobb érzésű vásárlóktól kapott is hideget, meleget, de jutott az erőszakos társaságnak is. Amikor a felháborodottak rendőrséget kezdték emlegetni, az addig pofátlanul visszaszájalók hirtelen pakoltak és a helyszínt meglehetős sietséggel elhagyták.

Somogyi Ferenc

 

 

 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.