Kis utca, nagy gondokkal

Lehet szlalomozni

A Debrecen belvárosában elnyúló kis óvárosi utcák egyik jellegzetessége, hogy nehézkes a parkolás. A bajt pedig csak tetézi az útburkolat igen kellemetlen és zavaró minősége. A Fazekas Mihály utca az egyik élenjáró terület, ahol a lakók és az áthaladók számára már-már lehetetlen a biztonságos közlekedés.

Lassan egy évvel ezelőtt javították az útburkolatot, hiszen akkora süllyedés keletkezett az aszfalton, hogy egy méretesebb jármű alatt akár be is szakadhatott volna. A közútkarbantartó szerv munkatársai megelőzték a lehetséges tragédiát, a megoldás azonban csupán néhány hétig volt kielégítő. Az úttest ismét megsüllyedt, mára pedig akkora kráterszerű mélyedés tátong a Fazekas utca kellős közepén, amelyen átgurulva még a legrutinosabb sofőrök is gyakran tesznek kárt akaratlanul autójuk futóművében. Az illetékesek figyelmét pedig úgy fest, elkerüli a probléma, mert a jelek szerint eszük ágában sincs tenni az ügy érdekében. Elvégre egyszer már megcsinálták, akkor meg „jóvanazúgy”.

Ez azonban csak a gond egyik fele. A másik nem az áthaladással kapcsolatos, épp ellenkezőleg. A parkolás az utcában egyszerre okoz fejtörést és spontán idegrohamot egyes helyi lakók számára, amikor a saját kapubeállójukat nem tudják használni, mert az „élelmesebbek” és korábban érkezők minden egyes centimétert kihasználnak arra, hogy elfoglalják a szabad helyeket. Sövény mellett, padkára felállva, sőt, most tessenek figyelni: a már említett gödörben, az úttest kellős közepén megállva is leparkolnak, ha úgy tartja úri kedvük. A közterületfelügyelet pedig mintha észre sem venné, hogy ez az utca, ez a közterület egyáltalán létezik. Elvégre, ha kicsi és nem is fizetős, akkor minek ellenőrizni, büntetni, nemde!?

Érdekes, milyen kicsiny utca ez, és mégis mekkora gondokat képes okozni…

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.