Vasutas: folytatás következik

Szabó Nina és csapattársai öröme  Fotó: DVSC Kézilabda

Rövid pihenő után csatlakoztak a DVSC Schaeffler keretéhez az Eb-n szerepelt kézilabdázó lányok is, a bajnokság pedig folytatódik. Mindeközben sorsoltak a Magyar Kupában is, és az is kiderült, ki váltja a boldog anyai örömök elé néző Karina Jezsikavát a piros-fehéreknél.

Hazatért Ljubljanából az a hat debreceni játékos is, akik a kontinensviadalon mérettették meg magukat a nemzeti csapatban. A DVSC Schaeffler pedig újra teljes erőbedobással állt edzésbe, hogy folytassa egészen fényes, idei bajnoki menetelését. Október végéhez közeledve Érd elleni hazai győzelemmel szakadt félbe a válogatottszünet előtt a Loki szezonja. Azonban nem csupán a magyar lányok voltak érintettek ebben az időszakban, hanem a Loki légiósairól is érkeztek remek hírek.

Mariana Costa a brazil válogatottal aranyérmet szerzett a Dél- és Közép-Amerikai Női Kézilabda Bajnokságon. A sérült Anca Giegerich rehabilitációjának zökkenőmentessége és eredményessége miatt pedig hamarosan visszatérhet a kapuba, hogy újabb briliáns védésekkel kápráztassa el közönségét. Ami a felnőtt csapatot illeti, akárcsak az utánpótlást, az ifjú irányító Csernyánszki Liliána törés miatti kihagyása után újból az elsőszámú kerettel végzi a munkát, élesben is visszatér a pályára. A remek hírek sora azonban még mindig nem ér véget, hiszen, mint kiderült, a fehérorosz átlövő, Karina Jezsikava gyermekáldásnak örvend, így természetesen pihenőre van szüksége. Helyét a cívisvárosiaknál az ifjú szerb-magyar lövő, a 21 esztendős Jovana Jovovics veszi majd át, aki november közepe óta már együtt is edz a csapattal.

A következő kupamérkőzés időpontját és párosításait is kitűzték. A DVSC Schaeffler február 22-én, szerdán az akadémiai együttműködő partnere, a Dunaújvárosi KKA elleni hazai összecsapáson vívhatja ki a legjobb nyolc közé jutást.

Ami a Vasutas bajnoki menetrendjét illeti, december 3-án, szombaton az MTK otthonában lépnek pályára Töpfner Alexandráék, majd december 14-én a Balaton-parton tesznek – remélhetőleg diadalmas – látogatást, Siófokon. Szilágyi Zoltán tanítványai jelenleg a Győr és a Ferencváros mögött a harmadik helyen állnak a pontvadászat tabelláján.

Legközelebb hazai pályán december 17-én láthatják a szurkolók bajnoki megmérettetésen az alakulatot, amikor a Vác érkezik a Hódosba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.