Gran Canaria – Tavasz a télben

Katedrális Teror város főterén

A Kanári szigetek két évtizede kedvelt üdülőhelye a magyaroknak. Volt idő, mikor a Travel Service közvetlen járattal, olcsó áron szállította a magyar turistákat Tenerifére, vagy Gran Canariára. Ez az idő elmúlt, ezért ha ma valaki elfogadható áron akar utazni a Kanári szigetekre, akkor vagy Bécsből utazik 90.000 Ft/fő körüli összegért, vagy a Ryanairral repül Charloi, vagy Madrid, vagy Barcelona átszállással 60.000 és 80.000Ft/fő közötti költséggel.

Egyébként nehezen érthető, hogy miért nem lát egyik fapados társaság sem fantáziát közvetlen járat indításában, hiszen relatív olcsósága miatt ma is kedvelt úti célpont. 4 fős család talál magának heti 100.000-200.000 Ft áron megfelelő szállást, 1 l. benzin 320 Ft körül van, heti 30.000 Ft körüli áron gépkocsit lehet bérelni, de a taxi sem drága és az alacsony áfa miatt a bevásárlóközpontokban a legtöbb élelmiszert a magyar áraknak megfelelő áron lehet vásárolni. Az éttermek is elfogadható árakkal fogadják a vendégeket, a kínai éttermekben 8€ körüli áron, svéd asztalos formában degeszre eheti az ember magát, de háromfogásos ebédet lehet 10-12 €-os áron fogyasztani.

A szigetek természeti szépségei, történelme, szép középületei vonzzák a turistákat.  Las Palmas fővárosában a Santa Ana székesegyház, a Colombus-ház, Teror város temploma, főtere és házai, Firgas mázas csempéi a szigetek térképeivel, Maspolanas dűnéi az Atlanti-óceán partján a Szaharát idézve, a Pico de Las Nieves 1949 m magas csúcsa (a mellette lévő nehezen megmászható csúcs 7 m-rel magasabb, de az nem számít) és a hegyek különleges formái mind felejthetetlenek.

Sok magyar dolgozik és vállalkozik Tenerifén és Gran Canárián is. Azt mondják ott sem könnyű az élet, de az örök tavasz (a nyár és a tél között az átlagos hőingadozás 10 fok alatt van), a viszonylag olcsó élet, az emberek kedvessége kellemessé teszi az ottani viszonyokat.    

(Gran Canariai képgalériánk a képtárban)

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.