Országgyűlés Sajtóirodája: nincs érvényes szerződés luxusszállodával képviselők elhelyezéséről

Budapest, 2014. május 4., vasárnap (MTI) - Az Országgyűlés Hivatala nem kötött szerződést egyetlen luxusszállodával sem a vidéki országgyűlési képviselők fővárosi elhelyezéséről - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája vasárnap az MTI-vel.

 

    A közleményben a Blikk Luxushotelben szállhatnak meg a képviselők című cikkére reagálva azt írták, a 2012. évi XXXVI. törvény hatályos rendelkezései szerint az Országgyűlés Hivatalának valóban lakást vagy szállodai elhelyezést kell biztosítania a vidéki képviselők részére, havi 186 969 forint összeghatárig.    "A cikk állításaival ellentétben azonban mindeddig egyetlen szállodával sem született érvényes megállapodás a képviselők fővárosi elszállásolására" - tette hozzá az Országgyűlés Sajtóirodája.

    A blikk.hu-n olvasható szombati cikkben az áll, hogy azok a képviselők, akiknek nincs fővárosi lakásuk, az ötcsillagos Le Meridienben kaphatnak szobát. Azt írták, hogy a most véget érő ciklusban még 116 ezer forint szállásköltség-térítést kapott az a vidéki képviselő, akinek nem volt a fővárosban hol laknia. Mivel ezzel sokan visszaéltek, az új törvény már azt írja elő: az Országgyűlés Hivatalának 35-50 négyzetméteres lakásait vehetik igénybe az érintettek - közölték. 

    A lap információi szerint azonban nincsenek ilyen ingatlanok, ezért a hivatal több hotellel is tárgyal. Arról is beszámoltak, hogy az Országgyűlés Hivatalának még csak az Erzsébet téri Le Meridien hotellel van aláírt szerződése, amelyet még delegációk elhelyezésére kötöttek korábban.

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.