Fergeteges hangulat, Loki-győzelem

Gólöröm a kispadon  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler kézilabdázói péntek este a Kisvárdát fogadták a Hódosban a 2021-22-es szezon nyitányán. Egy félidő hibákkal tarkított, szoros küzdelem után a második játékrészben a Vasutas gyakorlatilag esélyt sem hagyott az ellenfélnek. Magabiztos, nyolcgólos diadallal kezdték az idényt a piros-fehér hölgyek.

A rangadó előtt sajtótájékoztatón jelentette be a klub, hogy az eddig is hűséges támogató Trade & Event Kft. újabb fél évtizedre jelentkezett, hogy a csapat szponzoraként legyen részese a győzelmeknek. A bejelentést követően jótékony célú átadást is tartottak. A DVSC kézilabdázói és focistái a BT Careers munkatársaival együtt tanszert gyűjtöttek. A mérkőzés előtt az adománycsomagot a Debreceni Karitatív Testület képviselőinek nyújtotta át a Loki vezetősége. Egy feladat volt hátra: a felnőtteknek is nyerni. Az utánpótlás találkozókon a serdülők 31-20-ra, míg az ifjúsági csapat tagjai 33-18-ra múlták felül a Kisvárdát.

Csaknem ezer szurkoló gyűlt össze péntek este a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban, a lányok bevonulásakor pedig már izzott a lelátó. A meccshangulat visszatért, nem volt akadálya, hogy rögtön az első találkozó kettő bajnoki pontot érjen a Lokinak. A találkozó eleje az átlövőkről szólt, hazai részről Planéta Szimonetta, míg a vendégek részéről Veronika Habankova kezdte a gólgyártást. A debreceni védelemben mutatkozó apró hibákat tudták kihasználni Bakó Botond tanítványai, a kapu előterében a lokisták nem léptek ki a támadókra, így lehetőség nyílt a többnyire eredményes átlövésekre. A Kisvárda előnybe került, a Debrecen, új játékosaira támaszkodva azonban nem engedett veszélyesen nagy különbséget kialakulni. A beállóknak is kijutott egy-egy látványos bejátszás. A német Anca Giegerich több szép védést is bemutatott, ezek pedig elengedhetetlenek voltak, hogy az első harminc percet követően piros-fehér előnnyel lehessen várni a folytatást: 13-12.

Az ifjú irányító Vámos Petra, nevéhez méltó vezérévé vált a Vasutas-alakulatnak, és élen Petrával, begyújtotta a motort a Loki. Látványos Jezsikava-bravúrpasszok, kiváló Vámos-befejezések, a különbség pedig lassan duzzadni kezdett a cívisvárosiak javára. Alig túl a második félidő felén már számolt a közönség, a vezetés ugyanis tízgólosra nőtt. A Hódos ünnepelt, a gólok után rendre mosoly, lelátói hangorkán, pacsik következtek. A hajrában Vámos Míra is betalált, a DVSC Schaeffler pedig magabiztos, nyolcgólos győzelemmel kezdte a szezont. A kispadon Szilágyi Zoltán igen meggyőzően vágott neki az új feladatnak. Fontos kiemelni, hogy rendkívül szabályos mérkőzést láttunk, mindössze kettő kiállítást és ugyancsak kettő hétméterest kellett ítélnie a játékvezetőknek.

Szeptember 18-án következik a folytatás az Arena Savariában. Szombaton 16 órától a Szombathelyi KKA vendégeként lépnek pályára Bordás Rékáék.

DVSC SCHAEFFLER–KISVÁRDA MASTER GOOD SE 30–22 (13–12)
DVSC: GIEGERICH – M. Costa 2, VÁMOS P. 6, Planéta 2, TÓVIZI 2, HORNYÁK D. 3, Korsós 1.
Csere: JEZSIKAVA 4, Bordás 3, Szabó N. 1, Arany 1, PETRUS 4, Vámos M. 1, Poczetnyik.
Edző: Szilágyi Zoltán

KISVÁRDA: MÁTÉFI D. – UDVARDI 3, Habanková 4, Bouti 2, Dombi L. 1, Siska, Mérai.
Csere: Sulega (kapus), Juhász G. 2, Mészáros-Mihállfy 1, SZTAMENICS 4, RADOJEVIC 5 (1).
Edző: Bakó Botond

MESTERMÉRLEG
Szilágyi Zoltán: Az első félidőben a Kisvárda taktikusan, jól kézilabdázott, mi pedig sokat hibáztunk. Már ekkor is megvoltak a lehetőségeink, hogy nagyobb legyen a különbség, Nagyon örülök, hogy a csapat ilyen nagyszerű hangulatban jól kezdtük a szezont. Ennek a kulcsa az volt, hogy védekezésben végig stabilak voltunk.

Bakó Botond: Remek első félidőt produkáltunk, aztán a másodi játékrész elején pillanatok alatt lenullázott minket a Debrecen. Ebben szerepet játszott az is, hogy nagyon vékony volt a keretünk, nyolc felnőtt mezőnyjátékossal léptünk pályára, elfogytunk fizikálisan, nem bírtuk a hazaiak sebességét. A legnagyobb problémám azzal van, hogy ilyen gyorsan dőlt el a meccs.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.