Elítélték az ittasan vezető debreceni nőt

Debrecen, 2014. május 21., szerda (MTI) - Gyorsított eljárásban 240 ezer forint pénzbüntetésre ítélte, s a járművezetéstől 2 és fél évre eltiltotta a bíróság azt a debreceni nőt, aki ittas vezetése során három autóval is összeütközött - közölte a hajdú-bihari főügyész szerdán az MTI-vel.

Jónáné Pocsai Edit közlése szerint a Debreceni Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé O. Ilonát.

A gyanúsított március 13-án a reggeli órákban Debrecenben a Gázvezeték utcán ittasan vezette a személygépkocsiját: az úttest baloldalára áttérve több személykocsival is ütközött. A bűncselekmény elkövetésének időpontjában a gyanúsított közepes fokú alkoholos befolyásoltság állapotában volt - ismertette a főügyész.

Hozzátette: a baleset során elsősorban anyagi kár keletkezett, de az elkövető, és az egyik gépjármű vezetője is 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

A Debreceni Járásbíróság a büntetlen előéletű gyanúsítottal szemben az ügyészi indítványnak megfelelően 240 ezer forint pénzbüntetést és 2 év 6 hónap időtartamú közúti járművezetéstől eltiltás büntetést szabott ki. A döntés jogerős - jegyezte meg Jónáné Pocsai Edit.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.