Egy ponttal Kisvárdáról

Dzsudzsák Balázsék nem tudtak gólt rúgni  Fotó: DVSC

Szombat este Kisvárdán volt jelenése a Vasutas focistáinak. A keleti derbin Szrdjan Blagojevics legénysége győzelmi szériáját gyarapítandó lépett pályára a zalaegerszegi diadal után. A csapatok végül nem bírtak egymással, így pontosztozkodással egy bajnoki ponttal térhetett haza a Loki.

Akárcsak az ország túlfelébe egy hete, ezúttal is igen tisztes létszámú szurkolóhad kísérte el a DVSC alakulatát újabb idegenbeli találkozójára. A meccs előtti előkészületeket némileg nehezítette, hogy a frissen lehullt hó beterítette a várkerti gyepet, ám az akadályokat hamar elhárították a rendezők. Nem állt semmi az összecsapás útjában. Miután felhangzott a kezdő sípszó, a Loki gyors támadófutballt játszott. Az első lehetőség rögtön a harmadik percben érkezett, amikor Dzsudzsák Balázs enyhén jobbról ívelhette be a labdát szabadrúgásból. A lövést azonban a védelem „hatástalanította”. Rögtön ezt követően kontrából indult el Navrátil, ám túlságosan kiszorított helyzetbe került, a debreceniek pedig megszerezték a labdát. Mezőnyfölényben fociztak a cívisvárosiak. Kusnyír Erik kimondottan hasznos tagja volt a csapatnak, Vajda Botonddal szépen kényszerítőzőtt, ám egyelőre a kapuk nem forogtak közvetlen veszélyben.

A tizenhetedik játékpercben Ilievski kapott forintos labdát a debreceni tizenhatos előterében, kapura tört, ám Megyeri Balázs hősiesen csúszott elé, hárított. Nem volt túlságosan pezsgő a mérkőzés az első játékrész derekánál, kaput talált lövést egyelőre nem eresztettek el a felek. A huszonhatodik percben Navratil állt szembe a kapuval, tizenhat méterre, majd életerős lövést küldött kapura, ám Megyeri útját állta. Az első játékrészben a Kisvárda állt közelebb a vezetés megszerzéséhez, ám betalálni a kapuba egyik oldalon sem sikerült. Az első negyvenöt perc után gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A fordulást követően folytatódott a kontraharc. Folyamatosan zajlott az adok-kapok a pályán, és épp úgy, akár az első felvonásban, kimondottan nagy veszélyben nem forogtak a kapuk. A hetvenedik játékpercben Dzsudzsák Balázs szabadrúgása érkezett élesen balról, közvetlenül a kapu elé, ám a bent várakozó támadóknak nem sikerült levennie. Aztán Bárány Donát próbált védője mellől tüzelni, a kisvárdai játékos beletette a kísérletbe a lábát, így Dzsudzsák-sarokrúgás következett, amelyből veszélyes fejes kerekedett ki, de a hazai hálóőr hárított. A végére elfáradtak a főszereplők, gól nem született, így a lefújásig maradt a 0-0.

Egy szűk hét múlva folytatódik a cívisvárosiak számára a bajnokság, amikor az MTK otthonában vendégszerepelnek Megyeriék.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.