DVSC Schaeffler: irány a final four!

Írány a legjobb négy

A DVSC Schaeffler szerda este Magyar Kupa negyeddöntős megmérettetést vívott a Siófok ellen. A tét a torna négyesdöntőjébe jutás volt, a feladatot pedig hazai pályán magabiztosan teljesítette a Vasutas.

Egészen tisztes létszámú nézősereg gyűlt össze szerda estére a Hódosban. A tábor végig biztatta a lányokat, Szilágyi Zoltán alakulata - továbbra is Hornyák Dóra és Jovovity Jovana nélkül - pedig magabiztosan kezdte a találkozót a Balaton-partiak ellen. Az átlövők hamar villantak, az ifjú Petrus Mirtill pedig egymaga állt csapata élére vezérként. Még tíz perc sem telt el, de a Loki erődemonstrációt tartott. A védekezés szervezetten működött, a kapuban pedig Carherine Gabriel brillírozott. Olyannyira olajozottan működtek a piros-fehérek, hogy a félidőre tíz alatt sikerült tartani a vendégeket. Azonban mielőtt pihenőre vonulhattak volna a felek, némi játékvezetői tanácstalanság miatt állt a játék. Egy kétes ítéletet követően a b-közép alanyi jogánál fogva hangot adott nemtetszésének, a sípmesterek pedig a szokásosnál is érzékenyebben kezelték a kritikákat, a zsűriasztal vezetője felé pedig jelezték is - szürreális jelenetek után 12-9 állt félidőben az eredményjelzőn.

A folytatásban sem lankadt a debreceniek játékkedve, Petrus továbbra is parádézott. Bár a siófokiak tudtak zárkózni, 3-4 gólnál kevesebbre nem csökkent a különbség. Bár némileg lazult a hazai fal, a vendégek bakijait kihasználva több gyors indítást követően gyűjtögette a Loki szorgosan a gólokat. Az utolsó percekre tulajdonképpen már nem is maradt nyitott kérdés. Szilágyi Zoltán pedig fiatalított is, saját nevelésű újoncot avatott a DVSC Schaeffler, Kelemen Dorina parkettre lépett. A végeredmény a Vasutas javára szolgált: 28-25. Kezdődhetett az ünneplés, a Loki a Magyar Kupa final fourjában harcolhat a ragyogó medálokért.

A Ferencváros - MTK - Győr - Debrecen négyes alkotta döntőt Tatabányán rendezik április 22-23-án. Az elődöntők párosításai pedig hétfőn kora este derülnek ki.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.