Diadal a felcsútiak ellen

A szurkolók is hozzájárultak a győzelemhez  Fotó: DVSC

A Felcsút gárdáját fogadta a Vasutas szombat este a Nagyerdei Stadionban. A Fejér megyeiek gyakorlatilag mumusai a cívisvárosiaknak, ám ezúttal egy rendkívül okos Szécsi-fejessel megtört a jég, a Lokié lett a három bajnoki pont.

Nem is feltétlenül a mérkőzés összképe miatt volt különleges a még mindig éremért harcoló Loki és a Felcsút csatája. Sokkal inkább az adott jelentőséget a meccsnek, hogy e napon búcsúztatták el a szurkolók és a klub a piros-fehérek klubikonját, a csapattól visszavonuló Varga Józsefet, vagyis mindenki Józsiját.

Több mint négyezer drukker gyűlt össze az egészen kellemes, ám némileg csapadékos februári estén a Lokomotív arénájában, hogy újra győzelembe hajszolja a DVSC alakulatát. A mérkőzés elején a hazaiak domináltak, több komoly helyzet is adódhatott volna a Blagojevics-legények előtt, ám vagy a csúszós labda, vagy pedig a védelem útját állta a tempós debreceni akcióknak. Fontos szerep jutott Megyeri Balázsnak, ám a vendégeknek igazán nem sikerült megleckéztetnie. Az első felvonás hajrájáig nem forogtak veszélyben a kapuk, bár Batik a 43. percben remek érzékkel trafálta telibe a keresztlécet. Előtte elmaradt egy ütközésből alighanem befújható tizenegyes, a játékvezető azonban szögletet ítélt. Nem esett gól a szünetig.

A fordulást követően sem volt kifejezetten kapura törő játék, a hálóőrök talán még egy kicsit unatkoztak is. Szűk negyedóra elteltével Bárány Donát bólintott a kapufa mellé, az első gól pedig még váratott magára. Egészen a 75. percig. Jobbról kanyarodott a szöglet középre, némi kis levegőben való kavarodás után pedig Szécsi Márk felé szállt a labda, a debreceni játékos pedig magabiztosan és igazán szemfülesen fejelt tizenkét méterről a hálóba: 1-0. A Debrecen bírta jobban a végjátékot, remekül feltartóztatta az egyre fáradó felcsútiak csatározását, így sikerült megtartani az értékes vezetést, amely aztán még értékesebb győzelmet eredményezett.

A folytatásban valóságos derbi következik. Szerdán az egyébként előtte Újpesttel meccselő Ferencváros látogat a Nagyerdőre, ezúttal a Magyar Kupában.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.