Csernyánszki-parádé, de alulmaradt a Loki

Ezúttal a vereség maradt  Fotó: DVSC Kézilabda

A focisták kupameccsén túl a DVSC Schaeffler is pályára lépett, ám a kézis lányok a BL-szereplésüket folytatták. A Szilágyi-csapat ellenfele a Győr volt.

Magyaros derbivel folytatódott Európa legrangosabb kézilabdatornája, a BL, mégpedig a győri zöld-fehérek otthonában. Az ellenfél pedig a cívisvárosi piros-fehér alakulat volt. Tamara Haggertyék a Savehof elleni hazai diadal, illetve a NEKA ellen magabiztosan megnyert bajnoki után utaztak a Kisalföldre. Az ETO otthonában a Loki szerzett vezetést, ám a bajnokságban ezúttal némileg gyöngélkedő hazaiak hamar átvették a vezetést, noha kifejezetten magabiztos fölényt nem sikerült kialakítani. A Debrecen kapujában Catherine Gabriel mutatott be briliáns védéseket, vele szemben kollégája Sandra Toft is lehúzta a rolót. A vendégek irányítója, Vámos Petra vezérként mozgott a pályán, illetve a debreceni beállókat is többször sikerült szépen, eredményesen megjátszani. A hajrához közeledve nehezítette a DVSC dolgát, hogy a Győr immár néggyel is el tudott lépni, ráadásul pár percen belül Jovovics Jovana kétszer is ki kényszerült állni kettő percre. Csernyánszki Liliána beállását követően emberhátrányból szépített. Cseri aztán megint villant, passzívjátéknál, talpról, védővel a nyakán bombázott Toft hálójába. Az utolsó két percre fordulva Gabriel védte Gros hetesét, majd a vezérré, egyben csapata legjobbjává előlépő Cseri újfent robbant, most épp tíz méterről durrantott egy hatalmas gólt, miután a győri fal erősen próbálta visszatartani a távoli lövéseket. A Debrecen jól tartotta magát, egészen meggyőzően védekezett, ám az első félidőben Oftedalék nyomását egyelőre nem sikerült feltartóztatni: 14-10.

A pihenő után a hazaiak kezdtek góllal, Planéta Szimonetta azonnal válaszolt is, fenntartva a négygólnyi különbséget. A több mint hetvenöt százalékos eredményességgel célzó Győr fölénye egyre fojtóbbá vált, már a tízgólos előny is elérhetőnek tűnt a hazaiak számára. Negyedórához közeledve Toft is formába lendült, állandósult a 9-10 gólos differencia. A DVSC Schaeffler azonban távolról is elkezdett tüzelni, Csernyánszki pedig a védelemnek is kimondottan hasznos tagja volt, Vámos Míra pedig hosszúindítás után talált be. Nze Minko átlövését Gabrijela Bartulovics hárította látványosan, ezzel bejelentkezve a meccs védése címre. A hajrához érkezve már gyakorlatilag nem maradt kérdés, tízzel vezetett a Győr. A vége 35-23 lett.

A DVSC Schaeffler számára szerdán jön a folytatás hazai bajnokin, a Dunaújváros ellen, míg vasárnap a BL-ben a Bietigheim érkezik a Hódosba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.