Választás 2014 - MSZP: nem okozott meglepetést az időpont bejelentése

Budapest, 2014. január 18., szombat (MTI) - Nem okozott meglepetést, hogy a köztársasági elnök április 6-ára írta ki az országgyűlési választást, sok fideszes politikus korábbi "elszólása" már jelezte, hogy a döntés jóval hamarabb megszületett - reagált az államfő szombati bejelentésére Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

 

    A pártelnöknek az MTI-hez eljuttatott közleményében emlékeztetett arra: már korábban hangsúlyozták, hogy az ország számára előnyösebb és olcsóbb lenne, ha azonos időpontban lehetne megtartani az országgyűlési és az európai parlamenti választásokat. Az április 6-i időpont azt azonban lehetővé teszi - fűzte hozzá - , hogy az ország "a lehető leggyorsabban menessze a leszerepelt Orbán-kormányt, s egy új, az összefogás koalíciója által alkotott kabinet vezetésével keressen kiutat a válságból".   Az MSZP és az összefogás pártjai készen állnak a megméretésre - zárul az ellenzéki párt elnökének közleménye. 

    Áder János köztársasági elnök április 6-ra írta ki az országgyűlési képviselők választását, amelynek kitűzésével azonban hivatalosan még nem kezdődött meg a kampány, mert az a választást megelőző 50. napon, azaz február 15-én indul.MTI 2014. január 18., szombat 18:10
 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.