A Tisza vette el a DEAC veretlenségét

Tóth Ádám a legeredményesebb volt a DEAC-nál  Fotó: Szonoki Olajbányász

A Szolnoki Olajbányász együtteséhez látogatott pénteken a Debreceni Egyetem férfi kosárcsapata. Bár Kovács Adrián gárdája két negyedig tartani tudta a lépést a nyeréskényszerben lévő hazaiakkal szemben, az idén hullámzó teljesítményt nyújtó szolnokiak végül mégis magabiztos, 18 pontos diadalt arattak.

Fej-fej melletti csatával indult a rangadó. A kezdőként kosarazó Harrison kezdte meg debreceni részről a pontgyártást. A negyedben Manigat és Borisov is kellőképp produkálta magát, de a már öt egységnyire is felhízó hajdúsági előnyből mindössze egyetlen pont maradt a játékrész végére.

A második felvonásra felszívták magukat a vendéglátók és a gyatra debreceni védekezés sorra engedte a könnyű Olaj-kosarakat, igaz, a negyed végéig rendre érkezett válasz is. A félidő utolsó perceit ellazulta a DEAC és hibákból is akadt bőven, ennek pedig meglett a „böjtje”: 43-34 állt az eredményjelzőn.

Az ismerős közegbe visszatérő Tóth Ádám két gyönyörű triplával igyekezett zárkóztatni a Debrecent, de Tucker jóvoltából hamar korrigáltak a tiszaligetiek. Olyannyira jól sikerült a harmadik negyed Dragan Alekszics „fiai” számára, hogy az utolsó játékrésznek már 12 pontos vezetéssel vágtak neki.

Bognárék teljesen kiestek a ritmusból és pontatlan kísérletek követték egymást, a Szolnok előnye pedig csak hízott. A végeredmény: 80-62.

A második félidő játékképe alapján egyértelműen megérdemelt győzelem volt ez a piros-feketéknek. Ugyanakkor kiemelendő debreceni oldalról az egykori hazai közönsége előtt kosarazó Tóth Ádám teljesítménye, aki 14 ponttal zárta az estét és palánk alatt is hatalmas lendülettel harcolt.

Manigaték soron következő meccse jövő pénteken esedékes, amikor az Oláh Gábor utcán fogadják az Atomerőmű SE-t.

Barna Marci

Szolnoki Olajbányász – DEAC 80-62 (19-20, 24-14, 19-16, 18-12)

Szolnok: Smith 7/3, Rudner 8/6, TUCKER 13/9, Krisztics 11/3, Morant 6 csere: JONES 28/15, Tóth N. 5, Kovács 2.

edző: Alekszics Dragan

DEAC: Manigat 11/6, HARISON 10/3, Boriszov 13/9, Armwood 8, TÓTH 14 csere: Costa -, Bognár 5, Polyák 1, Somogyi -, Omenaka -.

edző: Kovács Adrián

Kovács Adrián: Hiányzott az a szikra, ami az előző meccseken megvolt, sajnos néhány szakasztól eltekintve nem volt ritmusa a játékunknak. A Szolnok agresszív volt védekezésben, ez pontatlan támadásokat, és rengeteg eladott labdát eredményezett. A bajnokság során először értek bennünket olyan impulzusok, amikkel nem tudtunk mit kezdeni, és nehezen tudtunk átlendülni a holtpontokon. Fontos mérföldkő volt ez a csapat életében, igyekszünk tanulni a hibáinkból és mielőbb kijavítani azokat. Holnaptól már csak saját magunkkal és a Pakssal fogunk foglalkozni, szeretnénk újra győzni saját közönségünk előtt. Köszönjük, hogy ennyien elkísértek bennünket, és végig érezhettük a támogatásukat.

(forrás: DEAC Kosárlabda) 

 

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.