Rangadóhoz „méltó” körítés

Miért vannak az ellenőrök, ha a szabálytalanságok büntetlenül maradnak?  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC SCHAEFFLER a jelenlegi listavezető, a Ferencváros ellen próbált meg közelebb kerülni dobogós reményeihez. A rangadó természetesen ezúttal sem múlt el különleges körítés és közjáték nélkül – noha a szurkolói hangulat most sajnos meglehetősen egyoldalú volt az ismert debreceni okok miatt.

Ahogyan az várható volt, a Hódos lelátója a kezdődobásra gyakorlatilag csordultig megtelt a szombat esti derbin. Függetlenül attól, hogy a debreceni kosarasok épp a kézis lányokkal egyidőben léptek pályára fontos megmérettetésen. Természetesen a fővárosi drukkerek is elkísérték kedvenceiket, amely fanatikusok aztán később szóvá is tették, hogy az egyébként teljesen megtelt vendégszektort szolgáltató karzatra mindösszesen 100-120 jegyet kaptak, és némi fondorlattal kellett megoldaniuk a többiek bejutását.

Ami a pályán történteket illeti, játékvezetői tévedésről nyugodtan eshet szó mindkét fél javára és sérelmére. Korántsem volt azonban jogtalan a találkozó elején Beatrice Edwignek felmutatott piroslap, hiszen a Fradi légiósa ellenfele arcára sújtott – ekkor még fej-fej mellett haladt a piros-fehér és a zöld-fehér alakulat. Hatgólos budapesti előnnyel vonultak pihenőre a felek.

Az igazán botrányos „hidegzuhany” aztán csak most következett, hiszen a vendégszurkolók kihasználták fizikai pozíciójukat és a Loki kapusát, Catherine Gabrielt sörrel locsolták le, ami után jókora kényszerpihenő következett – míg a vendégtábor büntetlenül foglalhatta el továbbra is helyét. A legkirívóbb eset talán mégis az volt, amikor Tomori kétperces kiállítás idején ült a kispadon, majd mint aki jó végezte dolgát, gondolt egyet, és a játéktérre futott, mindezt engedély nélkül. Kudor Kitti észre is vette az esetet, Tomori is észlelte a mátrixban keletkezett zavart, majd visszaült a helyére. Ezúttal is elmaradtak a szankciók, függetlenül attól, hogy az egész eset a zsűriasztal közvetlen közelében és szeme láttára történt. Végül háromgólos győzelmet ünnepelhetett az FTC. Egy zöld-fehér aktualitást idézve, a cívisvárosiak számára a Fradival ez a hajó most sajnos elment…

Szerdán azonban máris dunaújvárosi csata vár a lokista lányokra, míg vasárnap a Bietigheim otthonában vendégszerepelnek Grosch Vivienék.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.