Aláírásgyűjtés az ifjúsági garanciaprogramért

Budapest, 2014. május 2., péntek (MTI) - Petíciót indít, aláírásokat gyújt az LMP az uniós ifjúsági garanciaprogram magyarországi bevezetése érdekében - jelentette be Csiba Katalin, a párt EP- képviselőjelöltje pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus elmondta: Magyarországon az elmúlt négy évben folyamatosan nőtt a korai iskolaelhagyók száma a kormány politikája miatt, hiszen leszállították a kötelező iskoláztatás korhatárát.

Hozzátette, hogy Magyarországon a fiatalok munkanélkülisége sokkal nagyobb, mint az európai átlag, minden harmadik 25 év alatti fiatal munka nélkül van.

Az uniós ifjúsági garanciaprogram lényege, hogy minden 25 év alatti fiatal továbbképzésen vehessen részt vagy elhelyezkedhessen a tanulmányai befejezését követő 4 hónapon belül.

Ezt a programot már januárban el lehetett volna indítani, de még most is csak a „zárt ajtók mögül” kikerülő pletykákat lehet hallani a témáról. Ráadásul a társadalmi és civil szervezetekkel nem egyeztetve küldtek el egy akciótervet Brüsszelbe - tette hozzá.

„Nem látjuk garantáltnak azt, hogy a kormány megfelelően felkészült a program bevezetésére, és nem értjük, hogy miért nem lehet egyeztetéseket folytatni erről” - tette hozzá.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.