Rajtra kész a Vasutas

Indulhat a tavaszi idény  Fotó: DVSC

A DVSC labdarúgócsapata befejezte felkészülését a tavaszi rajtra a törökországi Belekben. Szrdjan Blagojevics legénysége hat alkalommal lépett pályára, többek között igen rendhagyó típusú mérkőzésen is, különböző erősségű, technikájú csapatok ellen.

A tavaszi idényrajt előtt a Loki igyekezett a lehető legtöbb formációt kipróbálni a törökországi edzőtáborban, hogy profi szerződést kötött fiatalok, valamint új érkezők is játéklehetőséghez jussanak, és megfelelőképpen beilleszkedjenek a csapatba. A kéthetes edzőmenet román élvonalbeli ellenféllel, a Ploiestivel indult, a találkozón több rutinos alapember is hiányzott kisebb sérülés miatt. Ezzel szemben azonban rögtön pályára lépett az ifjú válogatott titán Szuhodovszki Soma, illetve az idegenrendészeti fennakadásokat elszenvedő, frissen igazolt légiós Jorgo Pellumbi is. Az összecsapást végül 1-0 arányban nyerték a debreceni legények. A folytatásban a patinás lengyel Cracovia várt a piros-fehérekre a hagyományos játékidőnél harminc perccel hosszabbra kiírt mérkőzésen. Mindkét gárda háromszor volt eredményes, így rendkívül hajtós, küzdelmes mérkőzésen igazságos döntetlenre foghattak kezet a felek.

A harmadik edzőmeccsen dél-afrikai alakulattal néztek farkasszemet az immár formálódó keretű, egy stabil kezdőcsapatra épülő debreceniek. A DVSC a TS Galaxyt győzte le 3-2 arányban, így egyelőre negatív mutató nélkül robogott Európa déli szegletében a Vasutas. A kettéosztott teljes keret másik fele került aztán reflektorfénybe a szlovén sztárcsapat, az Olimpia Ljubljana ellen. Ez a találkozó az eddigieknél jóval nagyobb fejtörést okozott a Blagojevics-legényeknek, a vége pedig nem is volt kifejezetten megnyugtató, hiszen a debreceni hibákat kihasználó Olimpia 4-0 arányú diadalt aratott. A folytatásban a szerb Novi Pazar ellen egyik térfélen sem esett gól, míg az utolsó felkészülési megmérettetésen a montenegrói éllovas Buducnost Podgorica ellen született imponáló debreceni győzelem.

A felkészülés tehát kétségkívül kifejezetten tanulságos és eredményes volt, a jelek szerint pedig szoros összhang alakult ki a rutinos debreceniek és az új jövevények között, így szép reményekkel vághat neki a rajtra és tettre kész Loki a tavaszi bajnoki folytatásnak. Épp a rangadókban hemzsegő februári hónap előtt. A legelső derbi rögtön február 3-án érkezik, amikor a Diósgyőr látogat a Nagyerdei Stadionba.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.