Az utolsó percben nyert a Vasutas

A szurkolók kitettek magukért  Fotó: DVSC

A fényes angyalföldi diadal után fontos hazai találkozót vívott a Vasutas szerda este. A 92. percig kellett várni az első igazán fontos eseményre, amely aztán a meccset is eldöntötte.

A DVSC 2022-es utolsó hazai mérkőzésén a Kuttor Attila vezette Mezőkövesdet fogadta a Nagyerdőn, csaknem 3600 szurkoló előtt. A lelátó a hűs, szeles őszvégi idő ellenére is tisztesen megtelt. Különösen a debreceni fanatikusok jóvoltából, hiszen a b-közép szinte teljesen tele volt. Az egyetemisták számára pedig egészen exkluzív lehetőséget adott a klub. A Debreceni Egyetem szektorába jegyet váltók ugyanis a meccs után aftermatch bulin vehettek részt az érintett lelátórész VIP-termében. A kezdő sípszó előtt Ferenczi Jánost köszöntötte a klubvezetés 250. NB1-es pályára lépése alkalmából.

A Loki agresszív letámadó játékkal kezdett, amikor pirosmezeshez került a labda, gyors megindulást követően hamar a kövesdi tizenhatosnál zajlott a csata. Az első negyedórában egyik fél sem produkált igazán pontos és eredményes futballt. A kapuk nem forogtak veszélyben, a labda viszont gyakorta cserélt gazdát a csapatok között. Cseri Tamás, a kövesdiek egyik alapembere pedig sérülés miatt hamar cserélni kényszerült.

Az első veszélyesebb villanás Dzsudzsák Balázs nevéhez köthető a 19. percben: jobboldali szabadrúgásból csavarta a labdát jó 25 méterre a kaputól, de néhány centivel célt tévesztett. A 25. percben a debreceni gólvágó, Bárány Donát is elhagyta a pályát, vélhetően sérülése kiújulása miatt. Helyét Dorian Babunski vette át. Kettő perccel később veszélyes szabadrúgás következett a borsodiaktól, amelynek végén a fejes csupán centikkel zúgott el a keresztléc fölött. Rögtön a túloldalon is hasonló helyzet adódott, ám ezúttal nagyobb volt a tévedés. Megélénkült a Loki, beadást beadás követett, de számottevő helyzet ezután sem alakult ki. Eredménybéli változás és érdembeli megmozdulás a játékrész hajrájában sem történt. Negyvenöt percnyi viszonylag pontatlan játék után 0-0 volt az állás.

A tempó a második menet elején sem változott. A felek igyekeztek a tizenhatoson belülre férkőzni, de egyelőre csak egy távoli lövésre futotta a vendégek részéről. A játék képe alapján úgy tűnt, a három bajnoki pont sorsát egyetlen találat is eldönthette volna.

Az 56. percben Megyeri Balázsnak akadt dolga. Tizenegy méterről érkező bombát hárított. A 68. percben Ferenczi János eresztett el életerős lövést a tizenhatos sarkától, de a laposan érkező labda a hálóőr kezébe ért. A további szűk 25 perc ismét a sikertelen próbálkozásokról szólt. Úgy tűnt, találat a hajrában sem esik, így mindkét csapat 1-1 ponttal lesz gazdagabb a gólnélküli döntetlen végeredmény után. Nem így lett. A 92. percben Sós Bence villant és kipattanóból bombázott kíméletlenül az üres kapuba: 1-0 a vége.

A piros-fehérek a Nagyerdei Stadionban legközelebb 2023 elején lépnek pályára, szombaton azonban még Srdjan Blagojevic legénysége Felcsútra látogat. 

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.