MSZP: 25 milliárdos közbeszerzést nyert a felcsúti polgármester cége

Budapest, 2014. január 17., péntek (MTI) - Huszonötmilliárd forintos közbeszerzést nyert el Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cége - mondta sajtótájékoztatón a szocialista Szanyi Tibor, vérlázítónak nevezve ezt.

 

    A napi.hu pénteken írt arról: összesen nettó 34 milliárd forintos csatornázási munka megvalósításában vehet részt a felcsúti polgármester és nagyvállalkozó Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros (MM) Kft. a Békés megyei ivóvízminőség-javító programban. A szocialista politikus szerint ebből nagyjából 25 milliárd forint lehet Mészáros Lőrinc cégéé, annak ellenére, hogy a polgármester "korábban a büdös életben nem foglalkozott csatornázással". Hozzátette: Mészáros Lőrinc cégének megrendelésállománya robbanásszerűen gyarapszik, így a polgármester - akit a "felcsúti Orbán-emlékpark" egyik gondozójának nevezett - bekerült a száz leggazdagabb magyar közé.

    Szanyi Tibor azt ígérte, ha az MSZP kormányra kerül, ezt a közbeszerzést is kivizsgálják, ahogy minden más, általuk gyanúsnak tartott ügyletet, és az utolsó fillérig visszaszerzik "az ellopott pénzeket". Ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: "enciklopédikus igénnyel" próbálják összegyűjteni, mi mindent "zsebeltek el a nép elől a Fidesz-lopesz matuzsálemeinek vagy dinoszauruszainak a haverjai". A szocialista párt európai parlamenti listavezetője azt mondta, az Orbán-kormány ötven megszorítást hajtott végre 2010 óta. "Amit a néptől elvesznek, odaadják valamelyik havernak, ráadásul nem is túl soknak, viszonylag jól detektálható, kik azok, akik a nép zsírjából lophatnak" - fogalmazott.

    Szanyi Tibor azt állította, az állami cégvezetők Németh Lászlóné fejlesztési miniszter felszólítása ellenére nem fizették vissza a nekik kifizetett prémiumokat, és beszélt arról is, hogy a kormányzat egy olyan cégtől vásárol irodaszereket kétezer intézménynek, amelyet kartellezés miatt megbüntetett a Gazdasági Versenyhivatal. 

Beszélt arról is, hogy az év utolsó napjaiban a Közgép Zrt. öt közbeszerzést nyert el 27 milliárd forint értékben. A közelgő választásra utalva felszólította a Fideszt, fejezze be a közpénzek "last minute alapon történő osztogatását", mondván, ez "a süllyedő hajóról menekülő patkányok rablótámadása".

   Arra az újságírói felvetésre, hogy úgy látszik, a baloldali összefogásban Gyurcsány Ferenc akarata érvényesülhet, ő irányíthatja azt, Szanyi Tibor úgy válaszolt: "a tököm tele van azzal, hogy a Fidesz-média egyfolytában ezt csócsálja". Szerinte az ellenzéki pártok programjai összeegyeztethetők, ezen részben túlvannak, ezért "nem kell azon rágódni", hogy van egy vagy két kérdés, amiben nem értenek egyet. Arra a megjegyzésre, hogy a szocialisták korábban vállalhatatlannak nevezték a Demokratikus Koalíció programjának több pontját, úgy felelt: "ezeket Gyurcsány Ferenc darabra vissza is vonta", jelezve, hogy a kampányban nem fogja felhozni őket.MTI 2014. január 17., péntek 12:46

 

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.