Mandics mester: 4/4

Scott irányítóként jól összpontosított a végén  Fotó: MKOSZ

Oroszlányban is győzni tudott a DEAC férfi kosárlabdacsapata. Az Atomerőmű elleni hazai diadal után a kosárlabdameccseket ünnepként megrendező bányászvárosban kétszeri hosszabbítás döntött a bajnoki pontokról. A fekete-fehérek Andjelko Mandics irányítása alatt makulátlan mérleggel menetelnek.

Ami a papírformát illeti, talán csak legmélyebb, legőszintébb vágyaink közt bíztunk benne, hogy a Debreceni Egyetem alakulata a legnagyobb riválisokat akár idegenben is megveri. Úgy tűnik, a hajdúsági virtus dolgozik a srácokban. Az Olaj hazai legyőzése után diadal Szombathelyen, majd az Atomerőmű is elvérzett az Oláh Gábor utcán, az ország egyik, ha nem legeuforikusabb kosárfellegvárában, Oroszlányban ugyancsak fekete-fehér siker született. No, azért meg kell hagyni, ez a produktum bőséggel hagyott kívánnivalót maga után.

A mutatott játékban hemzsegtek a bakik, szervezetlenségből fakadó hátráltató tényezők, amelyet a vendéglátók kíméletlenül ki is használtak. A végén azonban a Polyák László hármasaival felébredő Debrecen higgadt maradt és hidegvérrel egyenlített. Ami eztán következett, az pedig maga az infarktusgyanú…

Kétszeri hosszabbítás, a huzamosabb ideig kétszámjegyű különbséget is diktáló OSE pedig kezdett elfogyni. Érkeztek a debreceni kosarak kulcspillanatban, amikor pedig megszólalt a duda - immár kétszeri túlóra után -, a DEAC neve mellett néggyel több pont állt: 87-91. Ezzel az eredménnyel pedig - bár elégedettségre aligha okot adó játékkal az egyik legkellemetlenebb ellenfélen is kifogott a fekete-fehér gárda. Ez annál nagyobb fegyvertény, hogy a szerdai, Zete elleni hazai folytatás előtt hatalmas lépést tettek az egyetemiek a legjobb nyolc közé kerülésért, amely a rájátszásban való részvételt jelentheti majd.

Barna Marci

MVM-OSE Lions – DEAC 87-91 (19-12, 25-18, 18-18, 10-24, 8-8, 7-11)

DEAC: GOVENS 16, Mócsán 11/3, Balázsi 2, DRENOVAC 25, Tóth 11 csere: POLYÁK 17/9, Scott 7, Taylor 2, Kovács.

vezetőedző: Andjelko Mandics

Andjelko Mandics: Az első félidő minden tekintetben kritikán aluli volt, ránk nézve volt hízelgő a 14 pontos félidei különbség, beszédes, hogy az első húsz perc során több pontot kaptunk, mint az azt követő harmincban. A második félidőhöz és a hosszabbításokhoz viszont jár a gratuláció a fiúknak, egyénileg és csapatként is megmutatták a karakterüket, és kulcsszituációkban is rendre jó döntéseket hoztak. Mennünk kell tovább a megkezdett úton, szerdán egy újabb fontos mérkőzés vár ránk, bízom benne, hogy ez a siker plusz energiákat ad majd nekünk.

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.