Magabiztos két pont a Vasastól

Szabó Nina  Fotó: DVSC Kézilabda

A DVSC Schaeffler ezúttal a Vasas otthonában vendégszerepelt bajnoki mérkőzésen szerdán. Bár a hazaiak szereztek vezetést a találkozó legelején, a Loki azonnal magához vette a kezdeményezést, és nyitott kérdéseket nem hagyva tartotta jelentős előnyét a meccs végéig.

A Győr bravúros debreceni, nemzetközi porondon összehozott legyőzését követően újból hazai bajnokin lépett pályára a piros-fehér leányhad. A Debrecenből ezúttal hiányzott a súlyos sérülést szenvedett vezér, Hámor Konszuéla, akit a „hazatérő” Szabó Nina igyekezett pótolni. A kilencedik helyen szerénykedő Vasas kezdte góllal a találkozót, amely cívisvárosi érintettségben is bővelkedett. Vámosi Panna, Sirián Szederke, valamint Pénzes Laura is ismerős lehetett a hajdúságiak számára. Miután megszerezte a vezetést a fővárosi alakulat, rögtön két szélső szerzett találatot vendégoldalon, Petrus Mirtillt a jobb szélről Töpfner Alexandra követte. Folyamatosan növekedett a Loki előnye, negyedóra elteltével már hattal vezetett Szilágyi Zoltán csapata. A huszadik percben a Vasas mindössze négy szerzett gólnál tartott, majd a Loki oldalán a visszatérő Szabó Nina is betalált. Az első félidő utolsó mozzanataként Sirián próbálkozott átlövéssel, Gabrijela Bartulovics pedig nem tudott hárítani. A szünetben 16-10-re vezetett a Debrecen.

A fordulást követően sem lankadt a Loki játékkedve. A növekedő tendencia folytatódott, ahogy teltek a játékpercek, már csak annyi volt a kérdés, hogy mikor lépi át a két számjegyű határt a vendégcsapat. Boldizsár Bianka révén már hatra is fel tudtak zárkózni a piros-kékek, amikor Catherine Gabriel mutatott be védést, az addig nem kifejezetten a hálóőrökről szóló összecsapás hajrájához közeledve. Már az utolsó tíz percen belül jártunk, Grosch Vivien révén immár tíz volt a különbség. Ennél bentebb már nem is tudtak visszajönni a budapestiek. A meccs Vámosi-góllal zárult, megszületett a végeredmény: 22-32.

A bajnoki diadalt követően vasárnap szerepel újra a DVSC Schaeffler. A Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén lépnek pályára a lányok, a Savehof otthonában.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.