Magabiztos bajnoki rajt

Lokiöröm  Fotó: DVSC

A Mezőkövesd gárdája ellen lépett pályára a Vasutas labdarúgó-alakulata hétfőn este a hazai élvonal első meccsén. Matyó vezetést követően egyenlített, majd bombagólokkal fordított a Loki, végül a hajrában magabiztosan eldöntötte a 3 pont sorsát.

A találkozó sajnos emlékkoreográfiával indult a tábor részéről, illetve gyászszünettel. A stadion ugyanis megemlékezett a b-közép tragikusan fiatalon elhunyt oszlopos tagjáról, Nagy Rolandról. Illetve az egykori Vasutas-balszélsőről, Papp II László „Sutyi”-ról.

Miután pedig elhangzott a kezdősípszó, útjára indult a labda, Szrdjan Blagojevics kezdőjében többek között Bárány Donáttal a pályán. Mindkét oldalon akadt dolga a hálóőröknek. A kövesdiek részéről a Debrecenből érkezett David Babunski veszélyeztetett, Piscitellinek pedig Dreskovic kísérletét kellett látványosan hárítania. Várni azonban nem kellett sokáig az első találatra, hiszen a 27. játékpercben Drazic kapott az alkalmon és egy lecsorgó labdát magabiztosan helyezett a debreceni hálóba. Hamarosan a hazai szurkolók is talpra ugorhattak. Stefan Loncar a kaputól 23 méterre kapott labdát a 33. percben, majd fordulásból tüzelt, a kapusnak pedig esélyes sem volt hárítani. A DVSC egyenlített. Illetve ezzel a góllal beállította a félidei állást.

A fordulást követően nem csökkent az iram. A fordításra az 55. percig kellett várni, amikor Bódi Ádám beadásából ismét Loncar veszélyeztetett, Piscitellinek ezúttal sem hagyva esélyt: 2-1. A vendégek részéről a folytatásban kapufára is futotta, de bentebb nem tudtak jutni. Nem úgy mint a Vasutas, amely a hajrához érkezve még be is biztosította győzelmét. Dorian Babunski tekert ziccerből a hálóba, beállítva a végeredményt: 3-1.

A Debrecen tehát a végére begyújtva a Loki-hengert, fényes diadallal kezdte a szezont. A következő napokban azonban újabb nehéz meccsek várnak a Blagojevics-csapatra. Csütörtökön ugyanis jön a nemzetközi visszavágó, amelyen a Nagyerdőn az örmény Alashkerttel mérkőzik meg a cívisvárosi alakulat, 1-0-s előnyből várva a folytatást.

Barna Marci

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.