Önkormányzat - vesztegetés

tiba istván

Tiba István, Balmazújváros fideszes polgármestere a nyomozás lezárultáig, amíg ő sem ismeri az ügy részletit, nem kommentálja a városi önkormányzatnál felmerült vesztegetési gyanút. A politikus hétfő este az MTI megkeresésére reagált így arra, hogy a Jobbik felszólította őt, tisztázza magát a "korrupciógyanú" alól.

Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyűlési képviselője és Demeter Pál balmazújvárosi önkormányzati képviselő az MTI-nek hétfőn eljuttatott közleményben azt írta, a napokban látott napvilágot, hogy nyomozás folyik hivatali visszaélés gyanúja miatt több balmazújvárosi városvezető ellen. Az ellenzéki párt felháborítónak tartja Tiba István korábbi nyilatkozatát, miszerint nem tud az ügyről. "Ha ez igaz, akkor azért alkalmatlan a polgármesterségre, ha pedig tudott a piszkos ügyekről, de tagadja azt, akkor pedig ez bizonyítja alkalmatlanságát" - áll a jobbikos közleményben. 

A Központi Nyomozó Főügyészség hétfőn arról tájékoztatta az MTI-t, hogy vesztegetés bűntett miatt folytat eljárást a balmazújvárosi önkormányzati hivatalt érintően. Simon Richárd, a főügyészség helyettes szóvivője a nyomozás érdekeire hivatkozva nem adott tájékoztatást arról, hogy vannak-e gyanúsítottak. 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen folyik eljárás.

Az MTI korábban úgy értesült, hogy városi tisztségviselő és vállalkozók is érintettek a nyomozásban. 

Tiba István (Fidesz-KDNP) polgármester szombaton az MTI megkeresésére elmondta, hogy nem tud ilyen ügyről az önkormányzatnál. Tájékoztatása szerint a rendőrség az elmúlt hetekben különféle iratokat kért be az önkormányzattól, de arról nem kaptak tájékoztatást, hogy milyen ügyben van szükségük ezekre.

MTI 2013. december 30., hétfő 19:16

Új hozzászólás

CAPTCHA
Ez a kérdés teszteli, hogy vajon ember-e a látogató, valamint megelőzi az automatikus kéretlen üzenetek beküldését.
Kép CAPTCHA
Be kell írni a képen látható karaktereket.